27 augustus 2013
 

Mazda

Mazda verhoogt productie SkyActiv-motoren

27 augustus 2013 | Vanwege de grote vraag naar de nieuwe generatie SkyActiv-modellen heeft Mazda Motor Corporation besloten de productie van de SkyActiv-motoren in de fabriek in Hiroshima met 25% te verhogen. Als tegen het eind van 2014 de uitbreiding van 800.000 naar 1 miljoen eenheden per jaar een feit is zal dit tevens leiden tot een grotere mate van flexibiliteit in de productie in deze fabriek.

Om de productieverhoging te realiseren zal Mazda een nieuwe en zeer veelzijdige productielijn in de fabriek installeren. Daarnaast zal een bestaande lijn, die thans nog wordt gebruikt voor de zogenaamde MZR-motoren (het vorige type Mazda-motor), worden aangepast om ook SkyActiv-motoren te kunnen produceren. Op dit moment levert Mazda viercilinder SkyActiv-G benzinemotoren en SkyActiv-D schone dieselmotoren.

Mazda

De uitbreiding van de productie is een belangrijk onderdeel van de doelstelling van Mazda om de wereldwijde verkoop in 2016 te verhogen tot 1.700.000 eenheden, waarvan naar verwachting zo'n 80 % over de nieuwe SkyActiv technologie zal beschikken. Naast Hiroshima worden SkyActiv-motoren momenteel ook vervaardigd in Changan Ford Mazda Motor Co. in China, waar men in juni dit jaar met de productie is begonnen. In de toekomst zullen er ook SkyActiv-motoren worden geproduceerd in Mexico bij Mazda Motor Manufacturing de Mexico S.A. de C.V., vanaf het vierde kwartaal van het huidige boekjaar, dat nog loopt tot eind maart 2014.

Mazda
 
Websitewww.mazda.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!