22 augustus 2013
 

Tesla

Tesla opent assemblagefabriek in Tilburg

22 augustus 2013 | Nu de leveringen van Model S in Europa zijn gestart, opent Tesla Motors vandaag een assemblagefabriek en distributiecentrum voor Europa in Tilburg. Bert Pauli, gedeputeerde van de provincie Brabant en Erik de Ridder, wethouder economische zaken van de gemeente Tilburg verzorgden samen met Bryan Batista, de Europese Sales Director van Tesla Motors, de openingsceremonie.

In de Tilburgse assemblagefabriek vindt de eindassemblage van de Model S plaats en de locatie fungeert tevens als centrum voor de Europese distributie van Model S en van onderdelen. Daarnaast dient deze locatie ook als servicecentrum voor heel Europa. De nieuw geopende assemblagefabriek vormde vandaag ook het toneel van de eerste afleveringen van Model S aan Nederlandse klanten.

Tesla

Met een oppervlakte van 18.900 m2 is deze assemblagefabriek uitstekend geschikt voor de opslag en distributie van de auto's die vanuit de Verenigde Staten worden verscheept. Na de oversteek per schip komen de auto's aan in de assemblagefabriek in Tilburg waar de eindassemblage plaatsvindt voordat de auto's worden getransporteerd naar de eindbestemmingen in Europa. Onderdelen kunnen overal in Europa binnen 12 uur aangeleverd worden.

Wethouder Erik de Ridder (economie): "De komst van Tesla naar Tilburg maakt mij trots. Dankzij de inspanningen van vele partijen, niet in de laatste plaats de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, halen wij een van de innovatiefste bedrijven ter wereld naar onze stad. Tesla kiest onder andere voor Tilburg vanwege de centrale ligging in Europa en de uitstekende infrastructuur. Met de komst van de Amerikaanse elektrische autofabrikant worden tientallen hoogwaardige arbeidsplaatsen gecreëerd".

Tesla

De eerste Europese Model S werd eerder deze maand onder grote belangstelling in Noorwegen afgeleverd. Vandaag zijn een aantal Nederlandse, Belgische, Franse en Duitse klanten aan de beurt om in de nieuwe vestiging in Tilburg hun auto in ontvangst te nemen.

Bryan Batista van Tesla Motors, zei: "Het is spannend om te zien hoe de eerste auto's in Europa aankomen en door hun trotse eigenaren met enthousiasme in ontvangst worden genomen. Deze locatie is erg belangrijk voor Tesla's activiteiten in Europa, die de komende maanden zullen groeien met de opening van 15 nieuwe stores en servicecenters".

Tesla Tesla
 
Websitewww.teslamotors.com
Deel via