16 augustus 2013
 

Cadillac

Twee Europese primeurs bij Cadillac op Frankfurt Motor Show

16 augustus 2013 | Cadillac breidt zijn aanbod uit met een twee nieuwe modellen, zoals bezoekers van de aanstaande Frankfurt Motor Show op de Cadillac-stand in Hal 9 zelf kunnen ervaren. Twee primeurs, de Elmiraj Concept coupé en de CTS worden in Frankfurt voor het eerst in Europa gepresenteerd. Voor de elektrische ELR coupé met range extender is een Duits debuut weggelegd.

De Elmiraj Concept staat aan de top van het modelaanbod van Cadillac. De Elmiraj is met name geïnspireerd op de 1967 Eldorado en is een moderne kijk op het klassieke format voor een tweedeurs grand coupé.Met een lengte van 521 cm is de vierpersoons auto op zijn zachtst gezegd nadrukkelijk aanwezig en pakt hij de draad op waar de Ciel Concept ophield.

Cadillac

Het studiemodel is vervaardigd met behulp van chassis- en structuurelementen van een ontwikkelingsproject voor een auto die voor toekomstige productie gepland staat. Deze nieuwe voertuigarchitectuur is het resultaat van Cadillac's streven naar lichtgewicht, achterwielaangedreven prestaties, zoals eerder al tot uiting kwam in de ATS sportsedan en de compleet nieuwe CTS die begin 2014 in Europa wordt geïntroduceerd.

De Elmiraj wordt voortbewogen door een 4.5-liter bi-turbo V8-motor met een geschat vermogen van 367 kW (500 pk).

Cadillac

Het instrumentarium van de Elmiraj omvat een analoge toerenteller en snelheidsmeter die beide doorzichtig zijn. Een breed hoge-resolutie display waarop informatie voor de bestuurder en beelden van de camera aan de voorzijde van de auto worden geprojecteerd, ligt direct achter de analoge klokken. Het 10 inch touchscreen navigatie- en connectiviteitsscherm ligt verborgen in het instrumentarium wanneer het niet in gebruik is.

Designers van General Motors' geavanceerde designstudio in Noord Hollywood (Californië) waren verantwoordelijk voor het uiterlijk en interieur van de auto. De Elmiraj die in Frankfurt wordt gepresenteerd is handgebouwd door eigen vaklieden in Michigan.

Cadillac Cadillac
 
Websitewww.cadillaceurope.co
Deel via