8 augustus 2013
 

Caterham Seven

Nieuw Caterham-model krijgt Suzuki turbomotor

8 augustus 2013 | Caterham Cars introduceert binnenkort een nieuwe Seven-uitvoering, die zal worden aangedreven door een 660cc, driecilinder turbomotor van Suzuki. Dit zal de kleinste en meest efficiënte krachtbron ooit zijn in een Seven. Het nieuwste model van de iconische Seven-serie zal over geavanceerde, moderne technologie beschikken. De turbomotor is supercompact en zou het predicaat 'lichtgewicht' volledig waarmaken.

De efficiënte, kleine motor is gekoppeld aan een compacte vijfversnellingsbak van Suzuki, die door Caterham Technology & Innovation (CTI) – Caterham Group's engineering divisie – is aangepast voor het doorontwikkelde chassis.

De motorspecialisten van CTI hebben de krachtbron aangepast aan de dynamische Seven, wat heeft geresulteerd in een auto die hoge prestaties levert en desondanks zuinig is en weinig uitstoot heeft.

Caterham Seven

Suzuki is sterk op het gebied van de productie van compacte auto's met extreem zuinige motoren, en dat is een gedeelde passie met Caterham. Het Engelse sportwagenmerk had behoefte aan een lichtgewicht powertrain, die echter wel geschikt moest zijn voor de specifieke karakteristieken van een Seven. Na gedegen ontwikkeling is er nu een combinatie ontstaan die in de praktijk uitstekend functioneert.

Het nieuwste model zal eind dit jaar op de markt komen; de richtprijs in Engeland is £17,000.

Ook Suzuki vindt het een zeer interessant en uniek project en denkt dat het leveren van de aandrijflijn aan een gerespecteerd sportwagenmerk als Caterham, met de reputatie van een producent die in een kleine serie superlichte sportwagens bouwt, het merkimago als sportief automerk versterkt.

Caterham Seven
 
Websitewww.caterham.nl
Deel via