7 augustus 2013
 

Chevrolet

Nieuwe motoren en rijkere uitrusting bij Chevrolet

7 augustus 2013 | Chevrolet presenteert op de Frankfurt Motor Show 2013 geen nieuwe modellen. In plaats daarvan krijgen de Spark, Aveo, Orlando en Cruze nieuwe comfort- en veiligheidsvoorzieningen.

In diverse Europese landen wordt nu de nieuwe Spark Bubble leverbaar. Deze  is voorzien van een sportief gestylde voorbumper, bredere dorpels, witte 15 inch lichtmetalen wielen en vrolijke witte of roze Bubble-stickers op de voorspatborden. De middenconsole en inzetstukken zijn in dezelfde teint uitgevoerd, passend bij het kleurige uiterlijk. De stoelen zijn uitgerust met kunststof leer.

Daarnaast is de veiligheid vergroot dankzij het standaard gemonteerde Electronic Stability Control (ESC) en voldoet de Spark nu aan de Euro5+ emissiecriteria. Binnenin zijn het instrumentarium en de bekledingsstoffen nieuw ontworpen. Een nieuwe radio met Bluetooth is standaard op de meeste uitvoeringen. Verder beschikt de Spark over een CD-speler evenals USB- en aux-in-aansluitingen. De stuurwielbediening kan worden gebruikt voor audiostreaming en handsfree bellen.

Consumenten die voornemens zijn een Aveo met Chevrolet MyLink connected radio aan te schaffen, kunnen daarbij vanaf nu standaard rekenen op een achteruitrijcamera. De camera is gekoppeld aan het zeven inch hoge-resolutie touchscreen van het audiosysteem en maakt het in- en uitmanoeuvreren in krappe parkeerplekken veiliger en comfortabeler.

Hogere uitrustingsniveaus van de Chevrolet Aveo krijgen in de buitenspiegels geïntegreerde LED-richtingaanwijzers

Met ingang van het nieuwe modeljaar wordt de Cruze leverbaar met een keuze uit twee verschillende MyLink radio's, die allebei de mogelijkheid bieden de data van smartphones in het systeem te integreren. Naast de bestaande Chevrolet MyLink connected radio wordt voor de hogere uitvoeringen een nieuw MyLink-systeem leverbaar, voorzien van een displaymenu met icoontjes. Het systeem wordt gecombineerd met geïntegreerde navigatie, een CD-speler, stemherkenning en text-to-speech mogelijkheid. Beide systemen kunnen worden opgewaardeerd wanneer nieuwe systeemsoftware en app's beschikbaar worden.

Vanaf deze herfst bestaat er voor alle koetswerkvarianten van de Cruze een keuze uit twee benzinemotoren: een atmosferische 1.4-liter (75 kW/100 pk) en een 1.4-liter turbo (103 kW/140 pk. Het dieselaanbod bestaat momenteel uit een 1.7-liter (96 kW/130 pk) en een 2.0-liter (120 kW/163 pk) en wordt nu  uitgebreid met een 81 kW (110 pk) sterke variant van de 1.7-liter diesel. De laatstgenoemde heeft met 99 gram CO2 per km de laagste CO2-emissies van alle Cruze-motoren en valt daarmee in Nederland voor zakelijke rijders in het 20% bijtellingsegment.

Chevrolet

Voor de duurdere uitvoeringen van de Cruze-familie introduceert Chevrolet Side Blind Zone Alert, een veiligheidsvoorziening die naderende auto's die zich in de dode hoek bevinden, bespeurt met behulp van radar. In situaties die mogelijk gevaar opleveren wordt de bestuurder gewaarschuwd door een oranje waarschuwingslampje dat oplicht in de linker of rechter buitenspiegel. Het signaal knippert als de bestuurder de richtingaanwijzer activeert wanneer een voertuig zich in de dode hoek bevindt. De buitenspiegels van de Cruze krijgen nu overigens geïntegreerde LED richtingaanwijzers. In Nederland worden deze zaken vanaf 2015 leverbaar.

De Chevrolet Orlando wordt vanaf het nieuwe modeljaar leverbaar met "Side Blind Spot Alert". Dit systeem vertrouwt op ultrasone sensoren die naderende voertuigen in de dode hoek detecteren en de bestuurder waarschuwen via een oplichtend icoontje in de buitenspiegels. In Nederland wordt Side Blind Sport Alert per 2015 leverbaar.

Daarnaast wordt het parkeren met de Orlando in de stad gemakkelijker dankzij de "Advanced Parking Aid" die voor de hogere uitrustingsniveau's beschikbaar wordt. Het hulpsysteem 'ziet' bij lage snelheden lege parkeerplekken in parallelle parkeervakken en verschaft de bestuurder instructies bij het inparkeren.

Integratie van smartphones wordt mogelijk dankzij het nieuwe MyLink connected radio systeem dat via icoontjes werkt op het zeven inch hoge-resolutie fullcolour touchscreen. Het nieuwe systeem wordt standaard geleverd en afhankelijk van de uitvoering worden een achteruitrijcamera en een geïntegreerd navigatiesysteem meegeleverd.

Achterpassagiers op de tweede zitrij kunnen in de LTZ+ uitvoering ondertussen profiteren van de standaard geleverde verwarmbare stoelen.

Tot de uiterlijke veranderingen behoren LED-richtingaanwijzers in de buitenspiegels en nieuwe 16 inch wieldoppen evenals 17 en 18 inch lichtmetalen velgen. Onder de motorkap kan de bekende 1.4-liter turbo benzinemotor nu ook worden gecombineerd met een zestraps automaat.

De 1.4-liter turbo benzinemotor in Chevrolet's compacte SUV, de Trax, wordt vanaf deze herfst ook leverbaar in combinatie met voorwielaandrijving. Gekoppeld aan de handgeschakelde zesversnellingsbak accelereert deze uitvoering in 9,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Het gecombineerde brandstofverbruik bedraagt 6,0 l/100 km met Start/Stop, wat zich vertaalt in 139 gram CO2 per km. Een automatische versnellingsbak is eveneens leverbaar in combinatie met deze motor.

Chevrolet
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via