23 juli 2013
 

Bentley

Groen licht voor Bentley SUV

23 juli 2013 | Bentley Motors heeft bevestigd dat het doorgaat met de ontwikkeling van de  SUV, de vierde modellijn van het merk. De SUV, waarvan de verkoop in 2016 start, zal in Crewe worden geproduceerd, met duizend nieuwe banen in het Verenigd Koninkrijk tot gevolg. De komende drie jaar zal Bentley meer dan £800 miljoen investeren in  faciliteiten in Crewe en in de ontwikkeling van nieuwe modellen.

De Engelse Minister President David Cameron, die samen met Dr Martin Winterkorn - voorzitter van de Raad van Bestuur van de Volkswagen Group - aanwezig was bij de bekendmaking van het nieuws op het hoofdkantoor van Bentley in Crewe, verklaarde: "Deze investering van £800 miljoen en de duizend nieuwe banen bij Bentley zijn prachtig nieuws voor zowel de regio Crewe als voor het Verenigd Koninkrijk als geheel en vormen opnieuw een belangrijke mijlpaal in het versterken van onze economie".

"Ik ben verheugd dat Bentley haar nieuwe model hier gaat produceren, wat niet alleen zorgt voor duizend nieuwe banen, maar er nog veel meer veilig stelt én resulteert in toenemende opleidingsmogelijkheden voor de medewerkers", stelde de Minister President.

Bentley

Dr Winterkorn voegde daar aan toe: "De Volkswagen Group gelooft in het Verenigd Koninkrijk als concurrerende locatie voor industriële productie. Bentley-liefhebbers wereldwijd kijken reikhalzend uit naar de allereerste SUV van het merk. Samen gaan we ervoor zorgen dat het nieuwe model opnieuw een echte Bentley wordt: krachtig, exclusief en succesvol".

"Voor het Verenigd Koninkrijk is het bijzonder prettig dat een belangrijke internationale autofabrikant zich heeft gecommitteerd tot productie in ons land", aldus Vince Cable, Minister van Economische Zaken. "Onze strategie voor de auto-industrie onderstreept de toewijding van de overheid om met ondernemingen van wereldformaat, zoals Bentley, samen te werken om zo nieuwe banen te creëren en export te promoten. Bentley was de eerste onderneming die ik als minister heb bezocht en het bedrijf is echt een toonbeeld van hoogwaardige productie. Het merk exporteert meer dan vier van iedere vijf in het Verenigd Koninkrijk geproduceerde auto's naar de rest van de wereld".

Bentley's Chairman en Chief Executive Dr Wolfgang Schreiber: "Dit is prachtig nieuws voor Bentley en voor het Verenigd Koninkrijk. Bentley groeit op succesvolle wijze en met deze nieuwe, vierde modellijn mengt ons merk zich in het succes van de wereldwijde SUV-markt. De steun van alle betrokkenen binnen de onderneming is cruciaal geweest om te komen tot dit besluit, dat de duurzame groei voor de onderneming veilig stelt".

Bentley
 
Websitewww.bentley-leusden.n
Deel via