14 juli 2013
Chevrolet Corvette (2005 - 2014)

Chevrolet Corvette (2005 - 2014)

300 Chevrolets Corvette tijdens Fame 2013

14 juli 2013 | Afgelopen weekend verzamelden zich bijna 300 Corvettes uit binnen- en buitenland in het Zuid Limburgse Valkenburg tijdens Fame 2013. Om het 60-jarig bestaan te vieren van deze iconische Amerikaanse sportwagen maar ook om gewoon te genieten van het rijden in de Corvette door het Limburgse heuvelland. Op vrijdagavond reden de honderden Corvettes in een lange parade tussen de terrassen door in centrum van Valkenburg.

De bijna 300 Corvettes waren afkomstig uit Nederland, België, Engeland, Luxemburg, Italië, Finland en Duitsland. Ook een aantal in Duitsland gelegerde Amerikaanse militairen had met hun Corvette koers gezet naar Valkenburg.

Chevrolet Corvette (2005 - 2014)

Hoogtepunt vormde vrijdag de komst van de fonkelnieuwe Chevrolet Corvette C7 Stingray. Deze was donderdag ingevlogen en vrijdagmorgen voorzien van kentekenplaten en de juiste papieren, waarna Chevrolet-testingenieur Patrick Hermann onmiddellijk afreisde naar de prachtige tuinen van het Holland Casino in Zuid Limburg. De vele al verzamelde Corvette-rijders en het vele publiek konden genieten van de nieuwste Corvette, die in Nederland voor het eerst in Europa te zien was op de openbare weg.

Het evenement wordt georganiseerd door de organisatie van Corvette Fame in samenwerking met de Stingray'82 club, de Heartbeat Corvette Club en de New Paddock Corvette Club uit België.

Chevrolet Corvette (2005 - 2014)

Jonny Bens namens de organisatie: "We kijken terug op een geslaagd evenement, dat wij volgend jaar nog grootser aan willen pakken. En nadat bekend werd dat ook de Chevrolet Corvette C7 zijn opwachting zou maken tijdens Fame 2013 konden wij rekenen op nog meer deelnemers en bezoekers".

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!