22 juli 2013
BMW i3

BMW i3

BMW i3 kost 35.500 euro

22 juli 2013 | De nieuwe BMW i3 wordt leverbaar vanaf 35.500 euro en is met een range extender verkrijgbaar vanaf 39.990 euro. Het leasetarief bij BMW is 599 euro per maand (ex BTW), op basis van Full Operational Lease, een looptijd van 48 maanden en een kilometrage van 15.000 km per jaar. De eerste volledig elektrisch aangedreven BMW voor serieproductie arriveert in november op de Nederlandse markt. De i3 beleeft zijn wereldpremière op 29 juli en wordt tegelijkertijd in Londen, Peking en New York onthuld.

De BMW i3 is het eerste model van het nieuwe submerk BMW "i", dat zich volledig richt op duurzame mobiliteit. Dankzij de unieke bouwconstructie, de plaatsing van de elektrische systemen en de krachtige elektromotor van 125 kW (170 pk) en 250 Nm belooft de BMW i3 het rijkarakter dat van een BMW mag worden verwacht.

Met een volle accu kan de i3 een afstand van 130 tot 160 kilometer afleggen. Optioneel is de eerste range extender die uitsluitend functioneert om de accu op te laden. De 650 cc tweecilinder benzinemotor vergroot de actieradius tot circa 300 kilometer. Zelfs met deze range extender produceert de i3 een CO2-uitstoot van minder dan 20 g/km.

BMW i3

Jan-Christiaan Koenders, Algemeen Directeur BMW Group Nederland, stelt: "Vooral in Nederland is de BMW i3 de juiste auto op het juiste moment. We doen er alles aan dit jaar nog zoveel mogelijk eerste BMW i3 rijders hun revolutionaire auto te leveren en hen ook nog 0 procent bijtelling te garanderen. Gelukkig blijft de Nederlandse overheid ook na 1 januari 2014 elektrisch rijden stimuleren. Een innovatieve auto als de nieuwe BMW i3 vraagt ook een eigen, nog sterker klantgerichte verkooporganisatie. Vandaar dat er uit de Nederlandse BMW dealerorganisatie al een aantal BMW i agenten zijn geselecteerd. Bovendien is dit nieuwe model ook online te koop".

Producten en diensten van BMW i worden aangeboden via een multi-verkoopkanaal, bestaande uit erkende BMW i Agenten, een Customer Interaction Center (CIC) en een online platform. De verkoopkanalen zijn volledig met elkaar verbonden, zodat klanten geheel zelf bepalen welk kanaal in welk deel van het aankoopproces wordt gebruikt.