18 juli 2013
 

The New Motion

Tweehonderd extra snelladers in Nederland

18 juli 2013 | Nog vóór 2016 worden in Nederland tweehonderd universele snelladers bij belangrijke verkeersknooppunten geplaatst. Het nieuws houdt in dat straks geen enkele van de 16,7 miljoen Nederlanders meer dan vijftig kilometer van een universele 50 kW-snellader verwijderd is. De plaatsing van de oplaadpunten, die het mogelijk maken de accu van een elektrische auto in 15 tot 30 minuten volledig op te laden, betekent dat de EV een nog realistischer vervoermiddel voor de Nederlander wordt.

"Nederland telt nu al 116 snelladers. Met de plaatsing van nog eens tweehonderd snelladers langs snelwegen kunnen EV-berijders grotere afstanden afleggen zonder dat ze zich zorgen hoeven maken over de vraag waar ze hun accu kunnen opladen. Nissan steunt de plaatsing van de universele opladers en hoopt dat de rest van Europa snel het voorbeeld van Nederland zal volgen. Alleen op die manier kunnen we de luchtkwaliteit verbeteren voor onze én de volgende generaties", verklaart Lujan, Managing Director van Nissan Nederland.

The New Motion

De aankondiging van de aanleg van tweehonderd extra snelladers volgt op een dergelijke actie in Estland. Dat land telt nu 158 snelladers en daar komen er dit jaar nog zes bij. Net als in Nederland komen de laadpunten in Estland langs belangrijke verkeersaders te staan en is de onderlinge afstand tussen de veertig en zestig kilometer. Ook in gemeenten met meer dan vijfduizend inwoners zijn laadpalen beschikbaar.

Eind maart dit jaar telde ons land meer dan 3.000 openbare oplaadpunten en nog eens 1.229 semi-openbare oplaadpalen.

The New Motion
 
Websitewww.thenewmotion.com
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!