10 juli 2013
Skoda Rapid

Skoda Rapid

Skoda lanceert Rapid 1.6 TDI Greentech

10 juli 2013 | De Skoda Rapid is vanaf medio november leverbaar met een 66 kW (90 pk) 1.6 TDI Greentech motor. Deze kan zowel dit als volgend jaar kan rekenen op 20% bijtelling. Maar het nieuwe modeljaar brengt ook talrijke verfijningen voor de Rapid, zoals een nieuw ontworpen driespaaks stuurwiel, nieuwe bekledingen, sierlijsten en Xenon koplampen als nieuwe optie.

Met de toevoeging van de 1.6 TDI 66 kW (90 pk) Greentech biedt de Skoda Rapid meer keuze in efficiënte motoren. De nieuwe diesel heeft standaard een 5-versnellingsbak, maar kan als optie ook gecombineerd worden met een 7-traps DSG-automaat.

Zoals de naam al aangeeft, wordt de 1.6 TDI standaard gekoppeld aan Skoda's milieuvriendelijke Greentech technologie. Dit betekent brandstofbesparende oplossingen als een start-stop systeem, terugwinning van remenergie en banden met een lage rolweerstand. Al deze maatregelen zorgen voor een lage CO2-uitstoot van 104 g/km, waardoor hij dit en volgend jaar 20% bijtelling heeft.

Skoda Rapid

Het nieuwe modeljaar brengt voor de Skoda Rapid tevens een aanpassing van het interieur. Dit betekent een nieuw driespaaks stuurwiel voor alle uitvoeringen en voor de Ambition en Elegance nieuwe stoelbekleding en keuze uit vier nieuwe sierlijsten in de kleuren: metallic grafiet, geborsteld zilver, piano wit en piano zwart.

In zijn korte bestaan sleepte de Rapid al diverse prijzen in de wacht, zoals Auto van het Jaar in Tsjechië en Bulgarije, het Gouden Stuurwiel in Oostenrijk en, afgelopen maart, de felbegeerde ‘red dot' Design Award voor product design.

Ondanks deze wijzigingen en toevoegingen is de vanafprijs van de Skoda Rapid ongewijzigd: € 14.990,- en bij zakelijk gebruik € 105 bijtelling per maand.