25 juni 2013
Renault Twizy

Renault Twizy

Renault introduceert Twizy Cargo

25 juni 2013 | De Twizy-familie breidt uit met een nieuwe versie, die is aangepast voor het vervoer van goederen: de Twizy Cargo. Dit exemplaar is uitgerust met een kofferbak en een deur aan de achterkant. De Twizy Cargo laat zien hoe slim, speels en multi-inzetbaar een 100% elektrische bedrijfsauto kan zijn.

De Twizy Cargo komt voort uit de samenwerking tussen Renault Tech en Renault Sport Technologies. Zijn enorme voordeel: een hermetisch af te sluiten kofferruimte met een capaciteit van 180 l (75 kg), die bereikbaar is via een achterdeur die onder een hoek van 90° zijwaarts open kan. Deze is mogelijk dankzij de nieuwe vormgeving van de achterkant, waarbij de passagiersstoel is weggelaten. De voorstoel kan worden verschoven en de achterdeur is met de contactsleutel te vergrendelen.

Renault Twizy

Als stadsauto en bedrijfswagen in één is de Twizy Cargo vooral bedoeld voor bezorg- of hulpdiensten, zoals liftonderhoudsbedrijven, koeriersdiensten en nooddiensten. Een blikvanger die behalve functioneel ook nog eens een goed promotioneel middel is.

De Twizy Cargo is onderdeel van het elektrische gamma van Renault. Ondernemers profiteren niet alleen van de BTW teruggave op de aankoopprijs en van de batterijhuur (vanaf € 50 per maand), maar ook van dezelfde garantie als de andere uitvoeringen van de Twizy (2 jaar onbeperkt aantal kilometers, 3 jaar garantie op de aandrijving). Daarnaast profiteert de Twizy Cargo ook van de fiscale voordelen die elektrische voertuigen extra aantrekkelijk maken zoals KIA, MIA en Vamil.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!