11 juni 2013
 

Bugatti Veyron

Bugatti presenteert snelste productiesportwagens ter wereld

11 juni 2013 | Het Franse luxemerk Bugatti presenteert van 10 t/m 15 juni tijdens de 'Bugatti Performance Week' bij de officiële vestiging Jack Barclay Bugatti op Berkely Square in Londen de twee 'snelste productiesportwagens ter wereld'.

In juli 2010 vestigde de Bugatti Veyron 16.4 Super Sport met een topsnelheid van 431,02 kilometer per uur een nieuw snelheidsrecord voor straatlegale productiesportwagens. Afgelopen april voegde Bugatti daar ook het record voor de snelste 'open' productiesportwagen aan toe met de Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, die een topsnelheid van 408,84 kilometer per uur klokte. Na zijn wereldprimeur op de Shanghai Motor Show in diezelfde maand is 's werelds snelste roadster nu voor het eerst in Europa te bewonderen.

Bugatti Veyron

Naast deze wereldrecordauto's presenteert Bugatti in Londen nog vier andere supercars van het merk: twee 1.001 pk sterke Grand Sport-uitvoeringen en nog twee exemplaren van de 1.200 pk sterke Vitesse.

Eén van de gasten tijdens de opening van de Bugatti Performance Week op Berkely Square was afgelopen maandag Bugatti's Pilote Officiel, Pierre-Henri Raphanel, die in 2010 het wereldrecord in de Super Sport vestigde. Hij was tevens verantwoordelijk voor het trainen van coureur Anthony Liu uit China, voor diens wereldrecordrun in de open Vitesse, afgelopen april.

Bugatti Veyron

"Het rijden in een Bugatti op een wereldrecordsnelheid van meer dan 400 km/u is een ervaring die ik nooit zal vergeten", vertelde Raphanel. "Een Bugatti is op tal van gebieden uniek in zijn soort. De technologie alleen al is indrukwekkend en zijn prestaties zijn eenvoudigweg adembenemend. Maar wat hem echt speciaal maakt, is het feit dat je met de auto na een wereldrecordrun op comfortabele en elegante wijze een rondje door de stad kunt cruisen, om daar eveneens een onuitwisbare indruk achter te laten".

Bugatti Veyron Bugatti Veyron
 
Websitewww.bugatti.com
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!