15 mei 2013
 

Audi

Historisch erfgoed van Audi bijeen in Leusden

15 mei 2013 | 'Audi Tradition' heet het eerste grootschalige Audi-evenement van Nederland dat zaterdag 15 juni in Leusden wordt gehouden. Audi Nederland organiseert het evenement in samenwerking met de Audi Club Internationaal Nederland. De dag is niet alleen bestemd voor leden van de zes merkenclubs die onder de paraplu van deze overkoepelende organisatie vallen. Ook andere Audi- en oldtimerfans die de indrukwekkende erfenis van Audi een warm hart toedragen, zijn van harte welkom.

Tijdens Audi Tradition staan de zes merken Audi, Auto Union, DKW, Wanderer, Horch en NSU op alle mogelijke manieren in het middelpunt. Audi Nederland heeft bij de organisatie eendrachtig samengewerkt met de Audi Club Internationaal Nederland.

Audi

Door onder één vlag te varen laten de zes deelnemende clubs die gezamenlijk vele honderden leden vertegenwoordigen hun verbondenheid met het merk Audi zien. De Audi Club Internationaal Nederland heeft als doel de belangen van de leden en hun voertuigen te behartigen, zowel bij de importeur als bij Audi Tradition, de afdeling van Audi AG die het historisch erfgoed van Audi en zijn voorgangermerken levend en rijdend houdt.

Audi Tradition staat bomvol activiteiten. Zo wordt tijdens het evenement onder andere aandacht besteed aan dertig jaar quattro GmbH, de sportafdeling van Audi. Ook is er een concours d'elegance en een behendigheidsrit voor tweewielers. Daarnaast is het mogelijk om onder begeleiding een testrit te maken in een van de snelle S- en RS-modellen van Audi. Belangstellenden dienen zich daarvoor vooraf op te geven bij hun club. Techneuten komen aan hun trekken bij techniekworkshops die onder andere gaan over de Quattro vierwielaandrijving die Audi sinds 1980 levert op zijn productieauto's.

Audi

Poetsers kunnen onderricht krijgen van een poetsspecialist en tijdens het evenement is een zogeheten ‘lepeldeuker' aanwezig die kleine beschadigingen uitdeukt zonder te spuiten. Audi Tradition zou niet compleet zijn zonder stands met originele onderdelen en accessoires via de clubs, miniatuurmodellen, brochures en boeken en overige automobilia.

Audi Tradition vindt 15 juni tussen 10.00 en 16.00 uur plaats bij Pon's Automobielhandel B.V., aan de Zuiderinslag 2 in Leusden, vlakbij Amersfoort. De organisatie verwacht vele honderden auto's. Zij vertegenwoordigen de geschiedenis van het merk waarvan de oorsprong feitelijk teruggaat naar het eind van de negentiende eeuw.

Audi Audi Audi
 
Websitewww.audi.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!