14 mei 2013
 

Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover open testcentrum in Dubai

14 mei 2013 | Met de opening van een nieuw testcentrum in Dubai breidt Jaguar Land Rover de activiteiten in het Midden-Oosten uit. Het nieuwe testcentrum stelt Jaguar Land Rover in staat om onder extreme omstandigheden auto's te testen, en deze verder te ontwikkelen.

Gedurende de zomermaanden kunnen de temperaturen in de woestijn rond het in Dubai gelegen Al Barsha oplopen tot wel 50 graden. Daarmee vormt het ruim 1.000 m2 grote testcentrum voor Jaguar Land Rover de ideale omgeving voor een groot aantal tests op het gebied van betrouwbaarheid en afstellingen. Ook kunnen hier rijtests bij extreme hitte en luchtvochtigheid worden uitgevoerd.

Jaguar Land Rover

In het nieuwe testcentrum, dat in de plaats komt van een kleinere locatie in Dubai, kan het engineering team onder meer aandrijflijnen, chassis en koel- en ventilatiesystemen testen, alsmede de off-road prestaties van het Terrain Response-systeem van Land Rover.  

Jaguar Land Rover beschikt over een wereldwijd netwerk van vijf testcentra: op de Nürburgring in Duitsland; in het Zweedse Arjeplog; Phoenix en International Falls in de Verenigde Staten en nu ook Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten.

Jaguar Land Rover

"Ons nieuwe testcentrum in Dubai is vier maal zo groot als de vorige locatie, en geeft ons alle mogelijkheden om toekomstige nieuwe modellen en technologieën intensief te testen. Ons technische team heeft een sterke focus op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze producten. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn omgevingstesten, die ervoor moeten zorgen dat onze auto's zelfs tegen de zwaarste omstandigheden bestand zijn", aldus Martyn Hollingsworth, Director of Engineering Technical Services van Jaguar Land Rover. 

Jaguar Land Rover Jaguar Land Rover
 
Websitewww.jaguar.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!