13 mei 2013
Peugeot 308

Peugeot 308

Peugeot onthult nieuwe 308

13 mei 2013 | Peugeot onthult de nieuwe 308. De nieuwe 308 staat op het nieuwe modulaire EMP2-platform en heeft compacte maten en een laag gewicht (140 kg minder dan zijn voorganger). De nieuwe Peugeot 308 zal op 10 september 2013 op de IAA van Frankfurt zijn debuut maken, de Nederlandse introductie vindt plaats op 17 oktober 2013.

De Nieuwe Peugeot 308 heeft alle typische kenmerken van een auto in het C-segment, met compacte buitenmaten (lengte: 4,25 m en hoogte: 1,46 m) een ruim interieur en volop bagageruimte (470 liter onder de hoedenplank).

Het geraffineerde ontwerp van de Nieuwe Peugeot 308 dankt de auto aan zijn compacte vormen, een evenwichtige vlakverdeling, een lager gewicht en een hoogwaardige afwerking. De 308 heeft een duidelijk eigen gezicht. Met strakke Full-LED koplampen heeft de auto de katachtige blik die zo kenmerkend is voor het merk. Deze verlichting is standaard op de luxe uitvoeringen.

Peugeot 308

Ook aan de achterzijde is direct te zien dat het om een Peugeot gaat, De achterlichten zijn voorzien van de "Griffes", de klauwen die door de 3 stroken LED's rood oplichten. Hiermee wordt  het technologische en sportieve karakter van de auto benadrukt.

De Peugeot i-cockpit wordt gekenmerkt door een klein stuurwiel.Een hooggeplaatst instrumentenpaneel zorgt ervoor dat de bestuurder zijn ogen op de weg kan houden. Centraal staat een 9,7 inch groot touchscreen. Op dit scherm is de bediening van vele verschillende functies samengebracht. Dat bood de stilisten de mogelijkheid om een strak en functioneel dashboard te maken met slechts een paar schakelaars. Deze benadering wordt gesymboliseerd door afwerking van de volumeknop, die er uitziet als een bijzonder hifi-component.

De 308 staat op het nieuwe "EMP2"-platform. Dit nieuwe platform was goed voor 116 nieuwe patenten en claimt dynamische kwaliteiten op het allerhoogste niveau. Het levert ook een belangrijke bijdrage aan de veiligheid en het comfort door de vele systemen die het rijden vergemakkelijken en het zorgt dat de auto aanzienlijk lichter is (140 kg dan zijn voorganger). Dit lagere gewicht geldt voor alle organen en zorgt voor een aanzienlijke beperking van de uitstoot van CO2. Zo komt er een uitvoering die minder dan 85 g/km CO2 uitstoot. Dankzij deze lage waarde zal de nieuwe Peugeot 308 in 2014 in aanmerking komen voor 14% bijtelling voor de zakelijke rijder.

Peugeot 308

De Nieuwe Peugeot 308 zal geproduceerd worden in de fabriek in Sochaux. De motoren worden aangeleverd door de fabrieken in Trémery en Douvrin.