7 mei 2013
 

Mini

VDL Nedcar geeft startschot voor restauratie oudste Mini

7 mei 2013 | Vandaag zijn medewerkers van VDL Nedcar gestart met de restauratie van één van de eerste Nederlandse Mini's. Deze Classic Mini, een van de oudste Mini's ter wereld, is in 1959 geassembleerd bij Molenaars Automobiel Fabrieken in Amersfoort en wordt nu in Born geheel gerestaureerd door een team van vijf medewerkers van VDL Nedcar.

Deze VDL Nedcar medewerkers zijn geselecteerd uit de 1.500 VDL Nedcar medewerkers die vanaf de tweede helft van 2014 ook MINI's gaan produceren bij VDL Nedcar in Born. Hiermee wordt MINI het enige (volume) automerk dat in Nederland gebouwd wordt.

Mini

Het is de tweede keer dat deze Britse icoon in Nederland wordt vervaardigd. Van zijn introductiejaar 1959 tot 1966 assembleerde importeur J.J. Molenaars Automobielbedrijven in Amersfoort al meer dan 4.000 Mini's. BMW Group Nederland is in 2012 een zoektocht begonnen naar één van deze in Nederland gebouwde Mini's.

Na de vondst van deze Classic Mini reageerde VDL Nedcar enthousiast en stelde het restauratieteam samen. Dit wordt aangestuurd door een projectleider en bestaat onder andere uit plaatwerkers, een spuiter en een motorenspecialist. Deze vijf medewerkers zijn tijdelijk uit de WW gehaald om aan dit project te werken. Voor het einde van dit jaar moet de Nederlandse oer-Mini herboren zijn  in dezelfde fabriek waar tweede helft 2014 een nieuwe generatie Nederlandse MINI's van de band loopt. De restauratie is op de Nederlandse Facebook pagina van MINI op de voet te volgen.

Mini

Na de start van de MINI productie in Born is deze oudste Nederlandse Mini te bewonderen bij VDL Nedcar. Deze Mini, officieel erkend door het  internationale 1959 Mini Register, krijgt dan als pronkstuk van alle 1.500 medewerkers,  een prominente plaats in de Nederlandse autofabriek.

Mini Mini
 
Websitewww.mini.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!