1 mei 2013
Opel Mokka X

Opel Mokka X

100.000 orders voor Opel Mokka

1 mei 2013 | Zeven maanden na zijn komst bij de dealers, is de Opel Mokka nu al een verkoopsucces. Opel ontving meer dan 100.000 orders voor de  compacte SUV, die bijzonder populair is in Duitsland, Rusland, Engeland, Italië, Frankrijk en Nederland. Maar dit model is niet van plan op zijn lauweren te rusten, getuige bijvoorbeeld de beschikbaarheid van de 103 kW/140 pk sterke 1.4-liter turbo-variant, die nu ook verkrijgbaar is met voorwielaandrijving en een handgeschakelde of automatische zesversnellingsbak.

Het motoraanbod van de Mokka wordt nu uitgebreid met een alternatief: terwijl de 1.4 turbobenzinemotor aanvankelijk alleen verkrijgbaar was met vierwielaandrijving en een handgeschakelde zesversnellingsbak, kunnen klanten de 103 kW/140 pk sterke variant van de Mokka nu ook bestellen met voorwielaandrijving en een handgeschakelde of automatische zesversnellingsbak.

Met zijn handgeschakelde zesversnellingsbak en Start/Stop-systeem verbruikt de compacte SUV 5,9 liter benzine per 100 km, met een uitstoot van 139 g/km CO2. Hij bereikt vanuit stilstand 100 km/u in 9,9 seconden en haalt een topsnelheid van 193 km/u.

Ook nieuw is het infotainmentsysteem Navi 950. Het is te bedienen via het 7 inch metende kleurenscherm, waar ook het beeld van de optionele achteruitkijkcamera op verschijnt. Voor de telefoon en audiostreaming is er Bluetooth  aanwezig. Het Navi 950-systeem wordt standaard geleverd met kaarten voor Europa en kan geüpdate worden via de USB-poort.

Opel Mokka X

Twee nieuwe opties zijn de nieuwe metaalkleur genaamd 'Orange Rock' en de lichtmetalen, 19 inch vijfspaaks wielen.

Het nieuwe model met voorwielaandrijving, 1,4-liter turbobenzinemotor, handgeschakelde zesversnellingsbak en Start/Stop is verkrijgbaar vanaf 24.995 euro.