30 april 2013
 

Land Rover

Land Rover bestaat 65 jaar

30 april 2013 | Op 30 april 2013 bestaat het merk Land Rover 65 jaar. Land Rover viert dit met een verjaardagsevenement op Packington Estate, vlakbij Solihull, de geboortegrond van het merk. Een 'HUE' verjaardagstaart zal speciaal worden ingevlogen in een Lynx helikopter door een lid van de 'Black Cats', het demonstratieteam van de Royal Navy, bekend om zeer dynamische vliegdemonstraties.

De wens om een auto te creëren die berekend is op elk terrein staat al sinds het allereerste begin, toen Maurice Wilks de eerste schetsen maakte op het strand van Anglesey, centraal bij het merk Land Rover. Dit principe heeft Land Rover wereldwijd beroemd gemaakt sinds de productiestart in 1948. 'HUE 166', de allereerste Series I Land Rover die liefkozend door iedereen 'Huey' wordt genoemd, krijgt een prominente plaats op het evenement.

Land Rover

Deze viering is ook de perfecte gelegenheid voor het debuut van een Special Edition van de Defender, de LXV (65 in Romeinse cijfers). De Defender, sinds 1990 op de markt, is een verdere ontwikkeling van de originele Land Rover. Van deze iconische modelfamilie (Land Rover Series I, II, III en Defender) zijn wereldwijd inmiddels meer dan twee miljoen auto's verkocht.

De LXV, die beschikbaar komt in vijf carrosserie-uitvoeringen, is gebaseerd op de standaard Land Rover Defender. Voor de aandrijving zorgt de bekende 2,2-liter viercilinder dieselmotor met een vermogen van 90 kW/122 pk bij 3.500 tpm en een maximum koppel van 360 Nm bij 2.000 tpm. Deze is gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Land Rover

Deze Special Edition staat op 16-inch 'Sawtooth' lichtmetalen velgen in Gloss Black en is beschikbaar in de lakkleuren Fuji White of Santorini Black, beide met contrastkleur Corris Grey voor dak, grille, koplampomlijstingen en middenconsole. Het interieur is uitgevoerd met exclusieve, volledig lederen stoelbekleding, met gepreegd 'LXV'-logo in de hoofdsteunen van de voorstoelen. De unieke, contrasterende stiknaden in oranje op stoelen, stuurwiel en opbergvak ('cubby box') verwijzen naar de speciale LXV-badges op de carrosserie. Als optie is een Union Jack-badge mogelijk voor op de achterzijde van de auto. Prijzen zullen in augustus worden bekendgemaakt.

Het verjaardagsevenement op Packington Estate zal worden bijgewoond door circa 150 heritage Land Rovers. Packington Estate was Land Rover's testterrein vanaf de originele prototypes in 1947 en 1948 tot en met de ontwikkelingswerkzaamheden aan de originele Range Rover eind jaren zestig en begin jaren zeventig. Deze heritage-modellen vertegenwoordigen belangrijke mijlpalen in Land Rover's 65-jarige historie, maar staan ook voor enkele 4x4-innovaties als antiblokkeer remsysteem (ABS), in hoogte verstelbare luchtvering, elektronische vierwiel tractieregeling (ETC), afdalingsremregeling (HDC), Terrain Response, en Stop/Start-technologie.

Land Rover

John Edwards, Land Rover's Global Brand Director verklaart: "Land Rover viert met trots haar 65-jarig bestaan. Het is in feite een dubbel feest, omdat Land Rover in maart van dit jaar zowel de allerbeste maand als het allerbeste kwartaal in de historie van het merk heeft geregistreerd".

Land Rover Land Rover Land Rover
 
Websitewww.landrover.nl
Deel via