23 april 2013
Land Rover Evoque

Land Rover Evoque

Kenton Cool is ambassadeur van Land Rover

23 april 2013 | Kenton Cool, een van de meest succesvolle bergbeklimmers ter wereld, wordt Land Rovers nieuwste ambassadeur. Zijn uitzonderlijke klimsuccessen zijn in overeenstemming met de avontuurlijke 'Above and Beyond' instelling die onderdeel is van het Land Rover karakter.

Cool neemt deze rol op zich op een moment dat de voorbereidingen voor zijn volgende grote expeditie hun einde naderen. Eind april keert hij terug naar de Mount Everest om daar de eerste persoon te zijn die een Google Hang-out zal hosten vanaf de top. Cool is een goede bekende van deze afgelegen en zeer uitdagende plek, aangezien dit zijn 11e beklimming van de berg zal zijn.

Land Rover Evoque

Land Rover heeft Cool gesteund bij zijn huidige ambities door onder meer een Range Rover Evoque beschikbaar te stellen aan hem en zijn team. Daarmee reisden ze bijvoorbeeld eerder dit jaar naar het noorden van Noorwegen om de klimvaardigheden op ijs verder te trainen

De Range Rover Evoque was opgewassen tegen de verraderlijke condities met onder meer glad wegdek en zware sneeuwstormen. Cool legt uit: "Als onderdeel van de training trokken wij met het team naar de Lyngsalpan (Lyngen Alpen) in Noorwegen, met de intentie om niet eerder in kaart gebrachte routes te klimmen; routes die ver van de bewoonde wereld liggen. Onder die omstandigheden bewees de Range Rover Evoque echt zijn waarde. Dankzij de Gras/Grind/Sneeuw-stand van Terrain Response had ik het zelfvertrouwen om zo dicht mogelijk bij de berg te komen, waardoor het team de schaarse uren daglicht optimaal kon benutten voor het klimmen. Dit is een kritiek element in onze voorbereiding voor de volgende expeditie naar de Mount Everest".

Land Rover Evoque

"De spijkerbanden hadden een enorme grip, vergelijkbaar met die van gemorste honing op een keukenvloer, en wat wij ook deden met besturing, gaspedaal of transmissie, de auto verloor nooit langer dan een fractie van een seconde grip. Aan het einde van elke dag was het team uitgeput, na uren klimmen bij temperaturen van -15º C of lager. De eerste blik op de Range Rover Evoque was dan altijd een fantastisch moment. Hij was bijzonder comfortabel en bood gemakkelijk plaats aan vier vermoeide klimmers en hun ijsklimuitrusting".

Cool voegt nog toe: "Ook moet ik toegeven dat het elke dag een discussie was onder de teamleden over wie er mocht rijden, vooral nadat ik had verteld over de verwarmbare stuurwielrand. IJsklimmen kan verschrikkelijk zwaar zijn voor je vingers. Klimmers noemen dit wel de ‘hete tintelingen'; een enorm stekende, tintelende pijn die optreedt wanneer de vingers sterk zijn afgekoeld en dan weer opwarmen. Om op zo'n moment met je koude handen het verwarmbare stuurwiel te mogen grijpen was echt heerlijk",