18 april 2013
Chevrolet Spark

Chevrolet Spark

Productie elektromotor Spark EV is begonnen

18 april 2013 | Tot nu toe werden elektromotoren en aandrijflijnen, het hart en de ziel van elektrische auto's, in Amerika voornamelijk geïmporteerd. General Motors heeft bekendgemaakt de eerste autoproducent in Amerika te zijn om deze belangrijke componenten zelf in productie te nemen. De eerste zullen worden gebruikt voor de nieuwe Chevrolet Spark EV in haar Baltimore Operations plant in White Marsh, Md.

De elektromotor van de Spark EV levert 130 pk (100 kW) en een koppel van 542 Nm leveren, resulterend in een acceleratie van 0-100 km/u in minder dan 8 seconden. De Spark EV zal deze zomer in Californië en Oregon van start gaan, waarna Canada, Europa en Zuid Korea snel zullen volgen.

Chevrolet Spark

Na de uitgebreide proeven met de nieuwste elektromotor in een pilot fabriek in Wixom, Michigan, heeft de productie van elektromotoren een aanvang genomen in White Marsh. Medewerkers van de fabriek in Baltimore hebben een uitgebreide training ondergaan om de productiemachines optimaal te laten functioneren.

De motor is ontworpen door Amerikaanse ingenieurs en hij wordt door Amerikaanse medewerkers geproduceerd. Met de ontwikkeling van de elektromotoren in Michigan en de productie in de fabriek in Baltimore heeft GM de controle over het design, de gebruikte materialen en de productieprocessen. Daarnaast worden de kosten teruggebracht en worden de prestaties, de kwaliteit, de betrouwbaarheid en de productie op het gewenste niveau gebracht.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!