12 april 2013
Nissan Note

Nissan Note

Nissan Note krijgt Safety Shield

12 april 2013 | Voor het eerst biedt Nissan zijn veiligheids- en zichtsystemen aan in een compact model. De nieuwe Note, die zijn première beleefde op de Autosalon van Genève, wordt leverbaar met het complete pakket Nissan Safety Shield, inclusief het Around View Monitor-systeem. Door deze techniek krijgt de bestuurder een 360-gradenbeeld van alles wat zich rond en in de buurt van de auto bevindt.
Nissan Note

Het Nissan Safety Shield omvat Blind Spot Warning, Lane Departure Warning en Moving Object Detection. Stuk voor stuk maken deze bestuurdersassistentiesystemen gebruik van een groothoekcamera achterop de auto, net onder de achterruit. De camera biedt een zichthoek van 180 graden en signaleert objecten die zich buiten het blikveld van de bestuurder bevinden. Mocht een risicovolle situatie optreden – bijvoorbeeld wanneer een kind tijdens het achteruitrijden achter de Note langs loopt of wanneer zich voertuigen in de dode hoek van de spiegels bevinden – dan alarmeren deze systemen de bestuurder.

Nissan Note

In combinatie met nog eens drie andere camera's, een in de grille en een in beide buitenspiegels, krijgt de bestuurder van de nieuwe Note een 'helicopterview'. Het Around View Monitor-systeem projecteert het 360-gradenbeeld, van bovenaf gezien, op een scherm van 5,8 inch diameter, zodat manoeuvreren gemakkelijker en veiliger kan worden gedaan.
 
De productie van de nieuwe Nissan NOTE start komende zomer en de eerste marktintroducties staan gepland voor het najaar.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!