10 april 2013
 

Qoros 3

Qoros met eerste productie-auto op Shanghai Auto Show

10 april 2013 | Het nieuwe automerk Qoros zal voor het eerst in China zijn opwachting maken op de 15e editie van de internationale autotentoonstelling van Shanghai die op 20 april begint. Het merk doet dat met zijn eerste productieauto: de Qoros 3 Sedan. Tevens zal Qoros er twee studiemodellen tonen.

Het debuut voor Qoros in China komt slechts een paar weken na de wereldwijde première op de 83e autotentoonstelling van Genève. Tijdens de autotentoonstelling van Shanghai zal de Qoros 3 Sedan voor het eerst aan het Chinese publiek worden gepresenteerd. Daarmee krijgt het Chinese publiek nu ook de kans om kennis te maken met het merk en zijn compacte sedan, die is ontworpen voor de Chinese en Europese markt. De Qoros 3 Sedan zal in de tweede helft van 2013 in China in de verkoop gaan. Europa is later dat jaar aan de beurt.

"Ik ben blij dat Qoros zulke positieve reacties van de Europese media en de industrie heeft gekregen op de autotentoonstelling van Genève. Qoros was rond de tentoonstelling een van de belangrijkste verhalen wereldwijd", aldus Qoros CEO, Guo Qian. "Daarnaast heeft Qoros grote belangstelling van distributeurs en dealers over de hele wereld getrokken. Vooral in Europa staat men te popelen om het merk te mogen vertegenwoordigen".

Qoros 3

"Echter, alle lof die we in Genève kregen, was slechts een eerste stap op weg naar succes. Ik kijk uit naar onze première op de autotentoonstelling van Shanghai, dat zal eerste keer zijn dat Qoros op Chinese bodem is te zien. Wij zullen er alles aan doen om een onderscheidend automerk neer te zetten, met kwaliteit als basis. We zullen kwalitatief hoogwaardige producten en diensten leveren aan onze klanten in China en in de rest van de wereld", concludeerde Guo.

Het nieuwe gamma van Qoros wordt in een nieuwe fabriek in Changshu, China, geproduceerd door een internationaal team van ervaren specialisten en nieuw, jong automotive talent. Door toepassing van intelligente modulaire platformtechnologie kan Qoros snel en efficiënt nieuwe concepten bouwen. Dankzij deze technologie kunnen elke zes tot twaalf maanden nieuwe modellen worden verwacht.

Het eerste model van Qoros, de Qoros 3 Sedan, wordt gekenmerkt door modern, Europees design. Belangrijke elementen voor de Qoros 3 Sedan zijn korte overhangen, een coupé-achtig silhouet en een daklijn die vloeiend overloopt in de robuuste achterpanelen. Behalve veel ruimte biedt de Qoros 3 Sedan ook een modern infotainmentsysteem. Het vervangt de grote aantallen knoppen in het interieur van veel moderne auto's. Het systeem beschikt over een navigatiesysteem, uitgebreide social networking en de mogelijkheid om afspraken, voor bijvoorbeeld onderhoud, te maken bij de dealer.

Qoros 3

De Qoros 3 sedan is ontwikkeld om de hoogste scores in de Europese en Chinese botsproeven te halen. De carrosseriestructuur is gebaseerd op de meest recente inzichten voor wat betreft botsveiligheid en bescherming van inzittenden.

De Qoros 3 Sedan ondergaat een pre-productie ontwikkelingsprogramma na twee zomers en twee winters van uitgebreide tests op belangrijke locaties over de hele wereld

Qoros 3 Qoros 3
 
Websitewww.qorosauto.com
Deel via