8 april 2013
 

Ferrari

Scholieren onthullen levensgrote LEGO Ferrari

8 april 2013 | Vandaag onthulden vijftig leerlingen van basisschool De Waalse School uit Rotterdam een levensgrote LEGO Ferrari bij RAI Amsterdam. Dit ter gelegenheid van het feit dat Shell, LEGO Groep en Ferrari samen een collectie van zes unieke LEGO Ferrari's op de markt brengen. Nederland is één van de eerste landen ter wereld waar de verzamelserie verschijnt. Vanaf aanstaande woensdag, 10 april zijn de bijzondere LEGO modellen, met het allerkleinste opwindmotortje dat de LEGO Groep ooit heeft gemaakt, bij elk bemand Shell tankstation in Nederland te verkrijgen.

Naast de onthulling van de levensgrote auto, gemaakt van LEGO blokjes, werd er ook een educatief programma en een wedstrijd voor de leerlingen van De Waalse School georganiseerd. Ze werden uitgedaagd om de LEGO autootjes sneller in elkaar te zetten dan Formule 1-coureurs Fernando Alonso en Felipe Massa. Klikhier voor deze virtuele uitdaging.

Ferrari

De winnaar van de wedstrijd, Tim van der Zaken, mocht plaatsnemen in de levensgrote LEGO Ferrari. Hij zei: "Dit is echt te gek! Ik speel al super lang met LEGO speelgoed, samen met mijn vader bouw ik vaak coole dingen en doen we wedstrijdjes wie het mooist of snelst iets in elkaar kan zetten. Met deze LEGO Ferrari's hebben we straks nog veel meer plezier".

De zes exclusieve LEGO modellen zijn gebaseerd op enkele van de meest bijzondere auto's uit de historie van Ferrari en bevatten het allerkleinste opwindmotortje dat de LEGO Groep ooit heeft gemaakt. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Deense speelgoedfabrikant dat kleine autootjes als deze een aandrijving hebben. Het opwindmechanisme werkt minimaal driehonderd keer en geeft een modelautootje van 30 gram een bereik van minstens twee meter.

Ferrari

De door de LEGO Groep ontworpen modellen bestaan uit een truck en race- en luxeauto's. Klanten die minimaal 20 liter brandstof tanken of €5,- in de shop besteden, kunnen de auto vanaf 10 april voor €2,- meenemen. Bij inlevering van 500 AirMiles is de auto gratis. De auto's hebben een beperkte oplage en zijn tot 2 juli te verkrijgen.

Ferrari Ferrari
 
Websitewww.shell.nl
Deel via