5 april 2013
Renault Megane Coupe

Renault Megane Coupe

Renault Megane RS voor Giedo van der Garde

5 april 2013 | De Nederlandse Formule 1-coureur Giedo van der Garde rijdt sinds kort niet alleen met Renault-power op het circuit, maar ook op de openbare weg. En niet zomaar een, maar een die bij zijn staat van dienst past: een Megane R.S. in Caterham F1-kleuren.

Giedo van der Garde is dit jaar één van de tweeëntwintig coureurs in de koningsklasse van de autosport: de Formule 1. Achter het stuur van zijn Caterham F1-bolide heeft hij de beschikking over 750 pk, afkomstig van een 2.4-liter V8 Renault-motor. Voor iemand die dit soort kracht en bijbehorende snelheid is gewend, is maar één Renault de juiste: een Mégane R.S.

Renault Megane Coupe

De Mégane R.S. is uitgedost in Caterham F1-kleuren met het startnummer 21 van Giedo van der Garde in de Formule 1 en tevens belettering van sponsor McGregor. De sportieve sportcoupé levert een derde van het vermogen van de Caterham F1, wat neerkomt op 265 pk.

Het rijden in de Mégane R.S. wisselt Giedo van der Garde af met korte stadsritten in de nieuwe 100% elektrische Renault ZOE.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!