4 april 2013
Ford Kuga

Ford Kuga

Ford verhoogt productie nieuwe Kuga

4 april 2013 | Ford Europa heeft plannen bekendgemaakt om dit jaar de productie van de nieuwe Ford Kuga SUV met 10 procent te verhogen. Dit komt neer op 8.000 extra exemplaren. De verhoging is een reactie op de toegenomen vraag naar de nieuwe Kuga. Het bedrijf verhoogt de productie van de vestiging in Valencia en verwacht nu in Europa voor de Kuga voor het eerst een jaarlijkse productie van 100.000 exemplaren te bereiken.

Sinds de nieuwe Kuga eerder dit jaar op de Europese markt is gelanceerd, is de verkoop snel gestegen. Ten opzichte van februari vorig jaar is de verkoop in één jaar met 27 procent toegenomen. In de Verenigde Staten, waar de auto onder de naam Escape wordt verkocht, is de verkoop ten opzichte van maart vorig jaar met 28 procent gestegen, een absoluut maandrecord. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2012 werd voor het eerste kwartaal van 2013 een verkoopstijging van 25 procent geboekt.

Ford Kuga

Naar eigen zeggen verwacht Ford in de komende zes jaar in Europa meer dan een miljoen SUV's te kunnen verkopen; dat is 10 procent van het aantal Fords dat in 2016 in deze regio zal worden verkocht.

Ook Ford Nederland B.V. heeft hoge verwachtingen. "De nieuwe Ford Kuga staat nog maar net in de showroom en we hebben al meer dan 100 stuks verkocht. Dit terwijl we nog niet zijn gestart met de landelijke introductiecampagne. Met name de versies met de krachtige en zuinige 1.6 EcoBoost benzinemotor zullen ons marktaandeel in Nederland significant doen gaan vergroten", aldus Gerard Bolder, Algemeen Directeur van Ford Nederland B.V.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!