28 maart 2013
Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan start productie vernieuwde Leaf

28 maart 2013 | Nissan start vandaag de productie van de vernieuwde Leaf. De 100% elektrische Nissan is op meer dan honderd punten verder verbeterd en hij rolt nu in de Nissan-fabriek in Sunderland van de band voor de Europese markt. De lithium-ion-accu's worden eveneens in Groot-Brittannië in een nieuwe productiefaciliteit vervaardigd.

De productie van de vernieuwde Nissan Leaf en de lithium-ion-accu's garandeert werkgelegenheid voor meer dan tweeduizend mensen in de Britse auto-industrie, waarvan vijfhonderd direct bij Nissan. Er gingen vier jaar en een investering van 420 miljoen pond aan vooraf om de fabriek in Sunderland klaar te stomen voor de nieuwe generatie Leaf.

Sinds de opening in 1986 heeft de Nissan-fabriek in Sunderland meer dan zeven miljoen voertuigen geproduceerd. Vorig jaar waren dit er 510.572. Hiermee is het de eerste Britse productiefaciliteit die meer dan een half miljoen auto's per jaar produceert.

Nissan Leaf (2011 - 2017)

De verbeteringen zijn erop gericht Nissans 'zero emission'-technologie aantrekkelijker te maken voor Europese autorijders. De actieradius is vergroot naar 199 kilometer en het is mogelijk de auto op te laden in de helft van de tijd van de eerste generatie Leaf.

Met wereldwijd meer dan 55.000 Nissans Leaf op de weg en met twee jaar praktijkervaring in emissieloos autorijden, markeert de productiestart van de nieuwe generatie het begin van een nieuw hoofdstuk voor Nissan. De Nissan Leaf wordt wereldwijd op drie locaties gebouwd. Behalve in het Britse Sunderland rolt de auto ook van de band bij fabrieken in de Verenigde Staten (Smyrna, Tennessee) en in Japan (Oppama).

De vernieuwde Nissan Leaf is straks verkrijgbaar in drie uitvoeringen. Ook het interieur is nieuw en Nissans Around View Monitor-technologie is nu beschikbaar. Verder is het onderstel afgestemd op de veeleisende Europese wegen.

Nissan Leaf (2011 - 2017)

In slechts twaalf maanden is het aantal Leaf-dealers toegenomen van 150 tot 1.400. Het aantal oplaadpunten in Europa is gegroeid van 12.000 naar meer dan 20.000.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!