25 september 2001
Opel Speedster

Opel Speedster

Opel Speedster als snelle surveillance-auto?

25 september 2001 | Tijdens de onlangs in Den Haag gehouden politie vakbeurs ‘PolitieVak 2001’ zorgde Opel voor een verrassing met de presentatie van een in politiekleuren uitgevoerde Speedster. Een studiemodel met een knipoog naar de vele auto’s die Opel landelijk voor surveillance-gebruik aan de verschillende politiekorpsen levert. Maar toch ook een auto met een meer serieuze ondertoon.

Met de lancering van de Politie Speedster onderstreept Opel de brede modellenrange, waarmee het merk niet alleen de gewone kopers maar ook zo'n 27 regionale politiekorpsen bedient. Wellicht komt daar binnenkort ook de Opel Speedster bij. De middenmotor sportwagen heeft - zou je bijna zeggen - zelfs zijn naam mee. Een ideale snelle surveillance-auto voor de politie dus. Net als de open Porsche surveillance-sportwagens uit het verleden is hij een opvallende verschijning op de weg. Zijn snelheid en wendbaarheid garanderen dat snelheidsduivels weinig kans meer krijgen om het hazenpad te kiezen.

Opel Speedster

Voorlopig blijft het bij een ludieke actie en zal de Speedster - nog - niet direct voor politiedoeleinden worden ingezet. De stof die het doet opwaaien zal aantonen of het ooit zover zal komen.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!