26 maart 2013
 

Cadillac CTS

Cadillac introduceert nieuwe CTS

26 maart 2013 | Cadillac introduceert de volledig nieuwe CTS sedan. De derde generatie CTS is gebaseerd op de achterwielaangedreven structuur van de ATS sportsedan. Langere, lagere en meer atletische proporties kenmerken Cadillac's nieuwe model en zijn gebaseerd op de Art & Science designfilosofie van het merk. Terwijl de lengte met 127 mm en de wielbasis met 30 mm toenamen, zijn de daklijn en de onderkant van de voorruit nu zo'n 25 mm lager.

Hoewel de lengte en de wielbasis zijn toegenomen, heeft de volledig nieuwe CTS sedan een lager gewicht dan het voorgaande mode. Lichtgewicht onderdelen zoals de aluminium deurstructuren dragen bij aan het lagere gewicht en de 50/50 gewichtsbalans. En voor de eerste keer heeft de CTS standaard op alle modellen Magnetic Ride Control, Cadillac's real-time veersysteem.

De typische vormgeving van de grille van Cadillac en de verticale verlichtingselementen, waaronder de LED dagrijverlichting, zijn ook terug te vinden op de CTS. De grille is breder, terwijl de koplampen in lijn met de motorkap doorlopen en zijn voorzien van kristallen LED-verlichting voor een eigentijdse uitstraling.

Sommige modellen hebben actieve afsluiting van de grille voor een betere aerodynamica op de snelweg om het brandstofverbruik te verlagen.

Er zijn acht verschillende interieuropties, ieder afgewerkt met echt hout, koolstofvezel of aluminium. Lederen stoelbekleding is leverbaar, waaronder semi-aniline leer, waarvan de stiksels handmatig zijn aangebracht.

Cadillac CTS

De combinatie van de nieuwe Cadillac Twin-Turbo V6 en de automatische achtversnellingsbak voert de motorenreeks van de CTS sedan aan in de nieuwe CTS Vsport. Het is de eerste benzinemotor met dubbele turbo ooit van Cadillac.

De Cadillac Twin-Turbo heeft 420 SAE pk (313 kW) en een koppel van 583 Nm, waardoor hij de meest krachtige zescilinder in zijn segment in Amerika is. Twee kleine turbo's zorgen ervoor dat er onmiddellijk vermogen voorhanden is, met zo'n 90% van het maximumkoppel beschikbaar tussen 2.500 en 5.500 tpm. Daardoor bereikt de CTS sedan een snelheid van 100 km/u in minder dan 5 seconden.

De CTS is ook beschikbaar met een atmosferische 3.6-liter V6 met 321 pk, ook gekoppeld aan een automatische achtversnellingsbak bij de achterwielaangedreven modellen (of automatische zesbak en all-wheel aandrijving; en een 2.0-liter turbomotor met circa 272 pk, gekoppeld aan een automatische zesbak).

Ultrasonische sensoren, alsmede radar en camera's, ondersteunen de veiligheidssystemen van de CTS om ongelukken te voorkomen. Zoals Front and Rear Automatic Braking, dat vertrouwt op korte-afstandsradar technologie en ultrasonische sensoren, en dat de bestuurder helpt aanrijdingen te voorkomen bij het met lage snelheid rijden in druk verkeer. Het systeem begint met waarschuwingen om uiteindelijk in te grijpen door indien noodzakelijk te remmen.

Cadillac CTS
 
Websitewww.cadillaceurope.co
Deel via