8 maart 2013
 

Rolls Royce Wraith

Rolls-Royce onthult Wraith

8 maart 2013 | Rolls-Royce Motor Cars presenteert de Wraith, de krachtigste en meest dynamische Rolls-Royce tot nu toe. Het uitgestrekte profiel geeft de Wraith zijn unieke karakter. De naar achteren scharnierende deuren verhullen een weelderig interieur compleet met leder van Phantom-niveau en uitgestrekte houten panelen genaamd Canadel Panelling.

Deze moderne en tastbare afwerking, vernoemd naar de beroemde baai in Zuid-Frankrijk waar Sir Henry Royce en zijn design- en engineeringteams in de winter verbleven, strekt zich uit over het interieur en verwent vier inzittenden in een ruimte vol licht en warmte. Starlight Headliner completeert de interieurambiance. 1,340 lampjes zijn met de hand in de dakbekleding gestikt en creëren de illusie van een nachtelijke sterrenhemel.

Het vermogen wordt geleverd door een V12-motor gekoppeld aan een 8-traps automatische versnellingsbak van ZF. De bestuurder beschikt over 624 pk/465 kW, en de sprint van 0 naar 60 mph duurt 4,4 seconden, vergeleken met 563 pk/420 kW en 0-60 in 4,7 seconden voor Ghost. 800 Nm koppel is vanaf 1.500 t.p.m. beschikbaar (780 Nm voor Ghost).

Rolls Royce Wraith

De wielophanging van de auto is afgesteld om overhellen te minimaliseren en om op discrete wijze de feedback in bochten te versterken, terwijl het stuurgevoel zwaarder is bij hogere snelheden en lichter bij lagere snelheden, wat bijdraagt aan het levendige rijgevoel.

Satellite Aided Transmission gebruikt GPS om verder te kijken dan de bestuurder; het anticipeert op zijn volgende handeling aan de hand van locatie en huidige rijstijl, en kiest vervolgens de toepasselijkste versnelling voor het wegdek dat voor de bestuurder ligt. Het systeem anticipeert op bochten, knooppunten en rotondes zodat Wraith altijd klaar staat om te voldoen aan zijn prestatiebelofte.

Vooruitgang in mechanische en elektrische technologie heeft geleid tot systemen zoals een head-updisplay, adaptieve verlichting en de sleutelloze achterklep van Wraith.

Rolls Royce Wraith

In Europa kost Wraith ongeveer € 245.000,- exclusief belastingen. De Nederlandse prijzen van Wraith zullen in een later stadium bekend worden gemaakt. De levering in Nederland start in het laatste kwartaal van 2013.

 

Rolls Royce Wraith Rolls Royce Wraith
 
Websitewww.rollsroyce.nl
Deel via