1 maart 2013
Renault Clio

Renault Clio

Renault maakt prijs nieuwe Clio RS bekend

1 maart 2013 | Deze lente verschijnt de Renault Clio R.S. 200 EDC, op de Nederlandse wegen. De topversie van de Clio staat vanaf eind april 2013 bij de Renault-dealer in de showroom en is leverbaar voor een prijs vanaf 25.990 euro. Vanaf 1 april 2013 is de auto te bestellen.

Dde nieuwe R.S. 200 EDC is ontwikkeld door Renault Sport in het Franse Dieppe. De engineers van Renault Sport hebben het onderstel, de motor en de transmissie doorontwikkeld.

Sstandaard is een nieuwe, ‘gedownsizede' 1,6-liter turbomotor met een vermogen van 200 pk (147 kW) en een koppel van 240 Nm, dat beschikbaar is vanaf 1.750 t.p.m. De turbomotor wordt geleverd in combinatie met de automatische EDC-versnellingsbak met dubbele koppeling, zes versnellingen en schakelflippers achter het stuur.

Renault Clio

De Clio R.S. 200 EDC is uitgerust met Launch Control, een unicum bij auto's met een prijs van onder de 100.000 euro. De bestuurder kan hiermee de schakeltijden, de gasrespons en het ESC-/ASR-veiligheidssysteem instellen voor een optimaal acceleratievermogen. Ook standaard is R.S. Drive, een systeem waarmee de bestuurder de auto in drie standen kan zetten.

De Renault Clio R.S. 200 EDC is voorzien van een rijke standaarduitrusting. Afgezien van bovengenoemde zaken is hij ook uitgerust met onder meer een sportonderstel, lichtmetalen 17-inchwielen, een dubbele uitlaat en een specifieke R.S.-voorbumper, een achterbumper met diffuser, een achterspoiler en sideskirts.

Het interieur ademt ook sportiviteit met een sportstuur, sportstoelen en aluminium pedalen. Verder is de Clio R.S. standaard uitgerust met elektronische airconditioning, elektrisch bedienbare ramen vóór en achter, licht- en regensensor, elektrisch bedienbare, verwarmbare en inklapbare buitenspiegels en het multimedia- en navigatiesysteem MediaNav.

Renault Clio

Optioneel zijn bovendien de volgende zaken leverbaar op de Renault Clio R.S. 200 EDC:

  • lichtmetalen 18-inchwielen (495 euro);
  • extra sportief CUP-sportonderstel (995 euro);
  • lederen interieurbekleding (995 euro);
  • multimedia- en navigatiesysteem R-LINK, met TomTom LIVE-navigatie, Internet en diverse apps (595 euro);
  • Renault Sport Monitor (295 euro);
  • parkeersensoren (295 euro).