19 februari 2013
Skoda Octavia Combi

Skoda Octavia Combi

Skoda toont eerste beelden nieuwe Octavia Combi

19 februari 2013 | Slechts een paar weken na de productiestart van de derde generatie Octavia, maakt de nieuwe Octavia Combi zijn opwachting op de Autosalon van Geneve. De nieuwe Skoda Octavia Combi is aanzienlijk gegroeid en heeft de moderne lijnen. Skoda's vormgever Jozef Kabaň en zijn team namen het ontwerp van de auto van top tot teen op zich.

De nieuwe Skoda Octavia Combi is 90 millimeter langer en 45 millimeter breder dan zijn voorganger. De wielbasis is gegroeid met bijna elf centimeter. De Octavia Combi belooft achterpassagiers met 73 millimeter riante beenruimte in combinatie met 610 liter bagageruimte. De inhoud van de bagageruimte bedraagt 1.740 liter met opgeklapte achterbank.

Skoda Octavia Combi

Nieuw is de de mogelijkheid tot het ontgrendelen van de rugleuning van de achterbank via een knop in de kofferruimte. Het  vervoeren van zeer lange voorwerpen wordt vergemakkelijkt dankzij de volledig neerklapbare rugleuning van de passagiersstoel. Onder de dubbele laadvloer is ruimte voor de afdekhoes en langsdragers.

Op 22 maart staat de Skoda Octavia hatchback bij de Skoda dealer, medio juni volgt de Octavia Combi. De prijzen van zowel de hatchback als de Combi worden begin maart bekendgemaakt.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!