11 februari 2013
Audi A1

Audi A1

Audi A1 tijdelijk als Admired

11 februari 2013 | Het gamma van de Audi A1 en A1 Sportback wordt tijdelijk uitgebreid met de zeer compleet uitgeruste Admired-uitvoeringen. Deze uitvoering valt op door krachtige kleurcombinaties en een complete uitrusting met onder andere connectivity pakket, airconditioning en multifunctioneel sportstuur. De Admired-uitvoering komt bovendien sportief voor de dag dankzij het S line-exterieur. Zowel de benzine- als de dieseluitvoering is goed voor 20% bijtelling. De Audi A1 Admired is in beperkte oplage beschikbaar voor prijzen vanaf 19.990 euro.

De Admired-uitvoering van de Audi A1 en A1 Sportback vindt zijn basis in het "Attraction"-uitrustingsniveau. Er is keus uit vier (metallic) kleuren: Gletsjerwit, Misanorood, IJszilver en Phantomzwart. De dakbogen en dak, bij de Sportback, zijn standaard uitgevoerd in zwart.

Ook het standaard "S-line" exterieur draagt met onder meer specifieke bumpers (achter met diffuser), een grille in hoogglans zwart en dorpels in carrosseriekleur bij aan het sportieve voorkomen. Andere Admired-accenten zijn 17-inch lichtmetalen wielen, zwarte buitenspiegels en een uitlaatpijp in hoogglans zwart.

Audi A1

Standaard zijn airconditioning, een multifunctioneel sportstuur en het bestuurdersinformatiesysteem. De ventilatieroosters zijn uitgevoerd in carrosseriekleur. Ook standaard: Radio Concert en het connectivitypakket bestaande uit telefoonvoorbereiding basis, Audi music interface (iPod/iPhone- en USB-aansluiting), Bluetooth Audio streaming, navigatievoorbereiding en 32 GB SDHC-kaartlezer.

De Audi A1en A1 Sportback zijn er met de 86 pk sterke 1.2 TFSI benzinemotor of de 1.6 TDI diesel met 90 pk. Ongeacht de motorisering valt de Admired-uitvoering bij zakelijk gebruik in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling. De bijtellingsvriendelijke meerprijs voor de Admired-uitvoering bedraagt namelijk € 1.000 en daardoor is de A1 Admired 1.2 TFSI er vanaf € 19.990 (Sportback: €20.490).