30 januari 2013
Opel Zafira

Opel Zafira

Opel introduceert Zafira Tourer BiTurbo

30 januari 2013 | De Opel Zafira Tourer is voortaan ook leverbaar met een sequentiële twin-turbo dieselmotor. Met de 2.0 CDTI BiTurbo-motor van 143 kW/195 pk en 400 Nm haalt de nieuwe dieselvariant van de Zafira Tourer een topsnelheid van 218 km/u. Het verbruik bedraagt 5,6 l/100 km. De auto versnelt vanuit stilstand tot 100 km/u in 8,9 seconden. In 8,5 seconden sprint hij in de vijfde versnelling van 80 tot 120 km/u.

De nieuwe 2,0-liter BiTurbo-motor vult het nu al uitgebreide motoraanbod van de Zafira Tourer aan. Dat omvat voortaan vier diesel- en drie benzinemotoren, plus een LPG- en CNG Turbo-variant. "Opel maakt zijn Zafira Tourer aantrekkelijker met nieuwe en aansprekende opties van Duitse makelij", zegt Thomas Sedran, lid van Opels Management Board. "Wij bieden op dit moment als enige merk een technisch hoogstaande BiTurbo-motor in een compacte MPV. Dat levert een perfecte mix op van topprestaties, indrukwekkend brandstofverbruik en eersteklas kwaliteit in de vorm van een zevenzitter".

Opel Zafira

Bijzondere voorzieningen zijn het mechatronische FlexRide-chassissysteem, de Opel Eye frontcamera van tweede generatie, het adaptieve verlichtingssysteem AFL+ en de panoramische voorruit die de passagiersruimte met natuurlijk licht overspoelt. De Zafira Tourer is aan de binnenkant extra flexibel dankzij het Flex7-systeem van nieuwe generatie, inclusief de unieke loungefuncties die de passagiers op de tweede rij veel ruimte bieden.

De Zafira Tourer met BiTurbo-dieselmotor kan besteld worden vanaf 42.145 euro. De eerste leveringen worden verwacht in maart 2013.