24 januari 2013
Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe

5 EuroNCAP sterren voor Hyundai Santa Fe

24 januari 2013 | De nieuwe Hyundai Santa Fe heeft vijf sterren behaald bij een botsproef van de Europese veiligheidsorganisatie EURO NCAP. Dit is de maximale score die kan worden behaald in het uitgebreide testprogramma van EURO NCAP.

De Hyundai Santa Fe noteerde een 'Best in class'-score van 96 procent in de categorie bescherming van volwassen inzittenden. Met een score van 89 procent biedt de Hyundai Santa Fe bovendien maximale bescherming aan kinderen in de auto en scoort hij (met 86 procen) uitstekend op het gebied van actieve veiligheidssystemen. De score van 71 procent voor de veiligheid van voetgangers is eveneens goed te noemen.

Hyundai Santa Fe

Volgens de veiligheidsinstantie biedt de Hyundai Santa Fe een zeer goede bescherming. "Metingen op de dummy's hebben een uitstekende bescherming van hoofd, romp, knieën en bovenbenen aangetoond, zowel bij bestuurder als passagier", aldus veiligheidsorganisatie EURO NCAP. "Ook in de zijdelingse botsing scoort de Hyundai Santa Fe maximaal. De veiligheid voor kinderen in de auto is bij zowel een frontale als een zijdelingse botsing goed te noemen. Bij de bescherming van voetgangers heeft Hyundai aangetoond dat de actieve motorkap, die iets omhoog komt bij een aanrijding, goed functioneert over een breed bereik van snelheden en bij voetgangers met een uiteenlopend postuur". Ook toont EURO NCAP waardering voor het forse aantal veiligheidssystemen in de Hyundai Santa Fe.

Volgens Allan Rushforth, Senior Vice President en COO van Hyundai Motor Europa, houdt Hyundai al bij het design van alle nieuwe auto's rekening met veiligheidsaspecten in de meest kritische situaties. "Er spreekt vertrouwen uit deze maximale score van de Hyundai Santa Fe in deze Euro NCAP veiligheidstest. Het feit dat de Hyundai Santa Fe de beste in zijn klasse is, toont aan dat we met Hyundai oog en hart hebben voor het welzijn van de inzittenden. De Hyundai Santa Fe is niet alleen een zeer aantrekkelijke, grote en betrouwbare auto, maar ook zeer veilig, zo bewijst deze kritische test. Ook de rijkwaliteiten, het gebruiksgemak en de rijke uitrusting van de Hyundai Santa Fe worden uitgebreid bejubeld in de Europese pers. We hebben dan ook grote verwachtingen van onze nieuwe crossover".