21 januari 2013
Citroen DS3 Cabrio

Citroen DS3 Cabrio

Citroen maakt prijzen DS3 Cabrio bekend

21 januari 2013 | Vanaf maart is de Citroën DS3 ook leverbaar als Cabrio. De vanafprijs van de DS3 Cabrio bedraagt 19.490 euro. De DS3 Cabrio doet geen concessies aan praktische bruikbaarheid en biedt net als de DS3 vijf zitplaatsen en een flinke bagageruimte.

De opbouw van het aanbod op de DS3 Cabrio kent hetzelfde patroon als de DS3 zelf: de uitvoeringen Chic, So Chic en Sport Chic zijn beschikbaar, later dit jaar zal een "Ultra Prestige" versie verkrijgbaar worden.

De uitrusting is gelijk aan de DS3 versies, met bovendien standaardvoorzieningen als: standaard een two-tone kleurstelling met elektrisch bedienbaar zwart canvas open dak, een unieke achterklepconstructie en parkeersensoren achter.

Citroen DS3 Cabrio

Er zijn 3 varianten daken beschikbaar in de kleuren:

  1. Een elektrisch bedienbaar zwart canvas open dak waarbij de achterspoiler en buitenspiegelkappen in vernislak Noir Onyx. Dit dak is op de 3 uitrustingsniveaus standaarddak.
  2. Een elektrisch bedienbaar blauw canvas open dak, geweven in 3 blauwtinten waarvan 1 met glanseffect. inclusief omlijsting, achterspoiler en buitenspiegelkappen in metallic lak Bleu Infini. Dit dak is op de 3 uitrustingsniveaus als optie leverbaar.
  3. Een elektrisch bedienbaar canvas Monogramme open dak, met Jacquard geweven DS logo motief in 2 contrasterende grijstinten, inclusief interieuraccenten, omlijsting dak, achterspoiler en buitenspiegelkappen in metallic lak Gris Moondust. Hierbij zijn de 17 inch lichtmetalen wielen "Bellone" in antraciet uitgevoerd. Dit dak is op de Sport Chic versies als optie leverbaar.

Er zijn vanaf introductie drie benzinemotoren voorzien, waaronder een versie die geheel 2013 wegenbelastingvrij is, en een dieselmotor. De zakelijke rijder kan profiteren van twee motoren die voldoen aan de 20% bijtellingsregeling: de e-HDi 90 Airdream EGS uitvoering met 92 pk en de Puretech VTi 82 benzinemotor.

De vanafprijs van de DS3 Cabrio bedraagt €19.490. Het prijsverschil met de DS3 3-deurs is daarmee €3.000 voor een Chic en So Chic versie, en €2.800 voor een Sport Chic versie.