14 januari 2013
 

Chevrolet Stingray

Chevrolet doet naam Stingray herleven

14 januari 2013 | Chevrolet doet de naam "Stingray" herleven. De nieuwe Stingray is het meest krachtige Corvette standaardmodel ooit, met een geschat motorvermogen van 450 pk, (335 kW)en een koppel van (610 Nm). Het is ook het eerste standaardmodel ooit dat in staat is om in minder dan 4 seconden te accelereren van 0-100 km/u en om in bochten meer dan 1g grip te genereren.

De volledig nieuwe Corvette Stingray deelt slechts twee onderdelen met de voorgaande generatie Corvette. Hij beschikt over een volledig nieuwe structuur en een nieuw chassis, een nieuwe aandrijflijn en nieuwe technologieën, evenals een volledig nieuw ontwerp voor het interieur en het exterieur.

Chevrolet Stingray

De belangrijkste kenmerken zijn:

  • Een interieur dat is uitgevoerd met koolstof delen en aluminium delen, echt leer, keuze uit twee nieuwe stoelen, allebei voorzien van een lichtgewicht aluminium frame voor ideale ondersteuning, en twee 8 inch beeldschermen voor rij-informatie en infotainment
  • Drive Mode Selector met vijf instellingen voor 12 functionaliteiten en een nieuwe zevenversnellingsbak met Active Rev Matching die zorgt voor de juiste versnelling bij het juiste toerental voor optimale gangwissels
  • Een volledig nieuwe 6.2-liter LT1 V-8 motor met directe injectie, Active Fuel Management, continue variabele kleptiming en een geavanceerd verbrandingssysteem voor meer vermogen en een lager brandstofverbruik
  • Lichtgewicht materialen waaronder een koolstofvezel motorkap en dakpaneel dat kan worden verwijderd, kunststof spatschermen, deuren en achterschermen, koolstofvezel onderkant van het koetswerk.
  • Een nieuw aluminium frame dat ervoor zorgt dat het gewicht naar achteren wordt verplaatst voor een optimale 50/50 gewichtsverdeling.

Het speciale Z51 Performance Package voor autosportdoeleinden bestaat uit: een elektronisch limited-slip differentieel, een dry-sump oliesysteem, koeling van de remmen, het differentieel en de transmissie, evenals een uniek aero-package dat zorgt voor nog meer stabiliteit bij hoge snelheden.

Chevrolet Stingray

De nieuwe Corvette Stingray zal worden gebouwd in de GM-fabriek in Bowling Green die met een investering van $131-miljoen is opgewaardeerd, inclusief een nieuwe bodyshop ter waarde van $52 miljoen voor de fabricage van het aluminium frame die voor het eerst in eigen huis wordt uitgevoerd.

De nieuwe Corvette Stingray coupé komt in het derde kwartaal van 2013 op de markt.

Chevrolet Stingray Chevrolet Stingray
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via