2 januari 2013
 

Bentley Continental GT (2007 - 2017)

Bentley Continental GT Speed Convertible in Detroit

2 januari 2013 | Op de autotentoonstelling van Detroit (van 14 tot 27 januari) onthult Bentley de Continental GT Speed Convertible. Zijn 625 pk sterke W12-motor zorgt voor een topsnelheid van 325 km/h. Daarmee is de Continental GT Speed Convertible de snelste open vierzitter ter wereld. Door diverse efficiencyverhogende maatregelen is hij 15% zuiniger dan zijn voorganger.

De Continental GT Speed Convertible heeft een 6,0-liter W12-motor met twee turbo's. Deze levert 625 pk en 800 Nm (tussen 2.000-5.000 tpm). De sprint van 0-100 km/h duurt 4,4 s en de topsnelheid bedraagt 325 km/h. Dankzij recuperatie van remenergie en de efficiënte nieuwe automatische achttrapstransmissie is de nieuwe Continental GT Speed Convertible 15% zuiniger dan de eerste generatie. In de Sport-modus gaat het overschakelen sneller en is de respons op het gaspedaal directer.

Bentley Continental GT (2007 - 2017)

Het onderstel is vergeleken met de Continental GT Convertible met 10 mm verlaagd. De 'set-up' van de elektronisch aangestuurde luchtvering is sportief zonder het comfort uit het oog te verliezen. Ook versterkte stabilisatoren, de sportief afgestemde Servotronic-stuurinrichting en een ESP met Dynamic-mode zorgen voor een sportievere beleving.

De Continental GT Speed Convertible is herkenbaar aan de matrix-uitvoering van grille en luchtinlaten, 21-inch lichtmetalen wielen (keuze uit zilverkleurige of donkere afwerking), specifieke uitlaatpijpen en de zwarte afwerking van de motor. Het interieur is uitgevoerd in Mulliner-specificatie met in diamantpatroon gestikt leder en de unieke 'engine spin' aluminium uitvoering van dashboard en middenconsole. Uiteraard is ook een afwerking met hout of carbon beschikbaar. Een infotainment-system is standaard.

Bentley Continental GT (2007 - 2017)

De elektrisch bediende softtop van de Continental GT Speed Convertible heeft vier lagen en heeft zich bewezen bij temperaturen variërend van -30 tot +50 graden. Dankzij de standaard nekverwarming is open rijden zelfs bij lage temperaturen mogelijk. De Bentley Continental GT Speed Convertible wordt in de zomer van 2013 in Nederland verwacht.