2 januari 2013
 

Bentley Continental GT

Bentley Continental GT Speed Convertible in Detroit

2 januari 2013 | Op de autotentoonstelling van Detroit (van 14 tot 27 januari) onthult Bentley de Continental GT Speed Convertible. Zijn 625 pk sterke W12-motor zorgt voor een topsnelheid van 325 km/h. Daarmee is de Continental GT Speed Convertible de snelste open vierzitter ter wereld. Door diverse efficiencyverhogende maatregelen is hij 15% zuiniger dan zijn voorganger.

De Continental GT Speed Convertible heeft een 6,0-liter W12-motor met twee turbo's. Deze levert 625 pk en 800 Nm (tussen 2.000-5.000 tpm). De sprint van 0-100 km/h duurt 4,4 s en de topsnelheid bedraagt 325 km/h. Dankzij recuperatie van remenergie en de efficiënte nieuwe automatische achttrapstransmissie is de nieuwe Continental GT Speed Convertible 15% zuiniger dan de eerste generatie. In de Sport-modus gaat het overschakelen sneller en is de respons op het gaspedaal directer.

Bentley Continental GT

Het onderstel is vergeleken met de Continental GT Convertible met 10 mm verlaagd. De 'set-up' van de elektronisch aangestuurde luchtvering is sportief zonder het comfort uit het oog te verliezen. Ook versterkte stabilisatoren, de sportief afgestemde Servotronic-stuurinrichting en een ESP met Dynamic-mode zorgen voor een sportievere beleving.

De Continental GT Speed Convertible is herkenbaar aan de matrix-uitvoering van grille en luchtinlaten, 21-inch lichtmetalen wielen (keuze uit zilverkleurige of donkere afwerking), specifieke uitlaatpijpen en de zwarte afwerking van de motor. Het interieur is uitgevoerd in Mulliner-specificatie met in diamantpatroon gestikt leder en de unieke 'engine spin' aluminium uitvoering van dashboard en middenconsole. Uiteraard is ook een afwerking met hout of carbon beschikbaar. Een infotainment-system is standaard.

Bentley Continental GT

De elektrisch bediende softtop van de Continental GT Speed Convertible heeft vier lagen en heeft zich bewezen bij temperaturen variërend van -30 tot +50 graden. Dankzij de standaard nekverwarming is open rijden zelfs bij lage temperaturen mogelijk. De Bentley Continental GT Speed Convertible wordt in de zomer van 2013 in Nederland verwacht.