22 december 2012
 

Qoros GQ3

Qoros onthult GQ3

22 december 2012 | De nieuwe, Chinese autofabrikant Qoros, heeft het doek verwijderd van zijn GQ3. Deze compacte sedan in het C-segment, is de eerste van een reeks nieuwe modellen van het merk. De auto's zijn ontworpen en ontwikkeld voor de Chinese en Europese markt. De Qoros GQ3 zal zijn publieksdebuut maken op de autotentoonstelling van Genève (7-17 maart 2013). De verkopen van het model starten in de tweede helft van 2013 in China, de eerste auto's voor Europa zullen later dat jaar worden verscheept.

Onder leiding van Gert Volker Hildebrand, Executive Director of Design, heeft een team van ontwerpers in München en Shanghai een vormgeving gekozen die is gebaseerd op de Europese smaak.

De GQ3 heeft een profiel met een lange wielbasis, korte overhangen, een coupé-achtige silhouet en een dak dat vloeiend overloopt in de C-stijl. Terwijl horizontale lijnen de breedte van de auto benadrukken loopt een opvallende lijn vanaf de koplampen via de portiergrepen naar de achterlichten. Een prominente strip van mat aluminium boven de dorpel draagt bij aan het optisch langgerekte profiel, terwijl geprononceerde wielkuipen en de forse spoorbreedte de breedte extra benadrukken.

Qoros GQ3

Het vooraanzicht van de GQ3 dient als basis voor de gehele Qoros-modelreeks, met brede koplampen die doorlopen tot in de zijkanten van de auto en die het bovenste deel van de grille als het ware omlijsten. In het bovenste deel van de koplampen en in de achterlichten zijn horizontale LED-strips aangebracht.

De lichtmetalen wielen die standaard zijn op elke Qoros, zijn opgebouwd uit acht spaken met elk weer drie dunnere spaken. Ook dit stijlelement zal een duidelijk en herkenbaar deel van de Qoros-vormtaal worden.

De GQ3 heeft een 'zwevend' dashboard en benadrukt met zijn horizontale lijnen het gevoel van ruimte in het interieur. Een prominente plek op de middenconsole van de GQ3 is ingeruimd voor een 8-inch touchscreen infotainmentsysteem. Veel schakelaars en knoppen die veel moderne auto-interieurs kenmerken, zijn vervangen door het touchscreen.

Qoros GQ3

Via het systeem kunnen afspraken bij de dealer worden gemaakt voor service, worden hulpdiensten automatisch gealarmeerd in geval van een ongeluk en bevat het navigatiesysteem uitgebriede verkeersinformatie. Geïntegreerde social netwerk-connectiviteit maakt het mogelijk voor de bestuurder om zijn rijervaringen, points-of-interest, favoriete reizen en foto's via social media te delen.

Met de komst van een uitgebreide modelreeks heeft Qoros zijn modelnaamstructuur met drie tekens samengesteld. De eerste letter geeft de carrosseriestijl aan. Alle sedans zullen met een G worden aangeduid. De tweede letter is altijd een Q, die refereert aan de merknaam. Het derde teken zal altijd een cijfer zijn, ter aanduiding van het segment waarin de auto actief zal zijn. De 3 in GQ3 geeft aan dat het een model is uit het C-segment.

Na zijn publieksdebuut op de autotentoonstelling van Genève, zal de GQ3 tentoongesteld worden op de autotentoonstelling van Shanghai in april 2013.

Qoros GQ3 Qoros GQ3 Qoros GQ3
 
Websitewww.qorosauto.com
Deel via