13 december 2012
Range Rover

Range Rover

Nieuwe Range Rover in de showroom

13 december 2012 | Vandaag en morgen maakt de nieuwe Range Rover zijn entree in de showrooms van de Nederlandse Land Rover dealers. Daarmee is het aftellen begonnen naar het afleveren van de eerste auto's aan klanten in januari.

De nieuwe Range Rover is de eerste Land Rover met een lichtgewicht, geheel aluminium carrosserieconstructie. Afhankelijk van de uitvoering kan de totale gewichtsbesparing oplopen tot 420 kg. Daarmee levert het lichtgewicht, aluminium platform een belangrijke bijdrage aan prestaties, handling en wendbaarheid, maar ligt ook ten grondslag aan lagere verbruiks- en emissiewaarden. Zo heeft de nieuwe Range Rover met TDV6-motor in Nederland een groen C-label. Naast deze TDV6 zijn ook een SDV8 en een V8 Supercharged benzinemotor beschikbaar.

Range Rover

Maatregelen als de geoptimaliseerde carrosseriestructuur en akoestisch gelaagd glas voor voorruit en voorportierruiten hebben het geluidsniveau sterk teruggebracht. Daarbij zorgt het nieuwe ontwerp van de wielophanging voor meer rijcomfort en raffinement.

Het interieur omvat karakteristieke Range Rover ontwerp-elementen, maar wel uitgevoerd op een zeer eigentijdse wijze. Hetzelfde geldt voor de pure, elegante interieuroppervlakken die onberispelijk zijn uitgevoerd in het fraaiste leder of hout. Met ruim 118 mm extra beenruimte, profiteren de achterpassagiers van aanzienlijk meer ruimte en comfort. Daarnaast is er de nieuwe optie van een Executive Class-uitvoering, met twee individuele zitplaatsen achterin.

Range Rover

De nieuwe Range Rover staat nu bij de Nederlandse Land Rover dealers en heeft een vanafprijs van € 114.400 inclusief BTW en PBM.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!