28 november 2012
Skoda Rapid

Skoda Rapid

Skoda Rapid scoort vijf EuroNCAP sterren

28 november 2012 | De Škoda Rapid heeft 5 sterren behaald in de Euro NCAP-crashtest. Het gloednieuwe model verdient deze hoogst mogelijke score dankzij de zeer goede bescherming van volwassenen en kinderen, het ontzien van voetgangers en de aanwezigheid van diverse assistentiesystemen.

De Škoda Rapid behaalde bij EuroNCAP een score van 94 procent voor de bescherming van volwassen inzittenden. De crashtestdummy's brachten het er goed van af bij de frontale en zijdelingse aanrijding en tijdens de paaltest, die het uiterste van de carrosseriestructuur vraagt.

Ook kinderen reizen zeer veilig in de Rapid, wat blijkt uit de score van 80 procent. De dynamische test met een dummy van een 3-jarig kind leverde het maximaal aantal punten op. In combinatie met een achterin geplaatst ISOFIX-kinderzitje van Škoda Originele Accessoires waren de jongste inzittenden goed beschermd tijdens de frontale en zijdelingse botsproef.

Skoda Rapid

Verder was er een compliment van EuroNCAP voor het ontwerp van de voorbumper en motorkap. De bumper ontziet het been van een voetganger zoveel mogelijk en de motorkap blinkt uit in het absorberen van de impact van het hoofd van een kind. Tot slot zijn de 5 sterren in de EuroNCAP-test ook te danken aan de veiligheid verhogende assistentiesystemen, zoals standaard ESC en gordelverklikkers voorin.

De Škoda Rapid komt begin 2013 op de markt.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!