23 november 2012
 

Ferrari

Ferrari viert 20 jaar aanwezigheid in China

23 november 2012 | Honderdduizenden enthousiaste toeschouwers hadden zich in de straten van Guangzhou, in het zuiden van China, verzameld tijdens het afsluitende evenement na 11 maanden van festiviteiten ter gelegenheid van de 20e verjaardag van Ferrari's aanwezigheid in China. Het belang van het evenement werd gemarkeerd door de komst van Ferrari's Chairman, Luca di Montezemolo, die 's ochtends op de persdag van de Guangzhou Auto Show een ontmoeting had met de Chinese media.

Tijdens de druk bezochte persconferentie op de Ferrari-stand onderstreepte Montezemolo het belang van de Chinese markt voor de onderneming. "Wij beschouwen onze eerste 20 jaar aanwezigheid op deze markt slechts als een start. Ik ben erg tevreden over onze resultaten die wij tot nu toe hebben behaald en ik wil iedereen bedanken die zo hard heeft gewerkt, en die onze dromen en passie deelt. Met de warmte en genegenheid die wij in China voelen rond Ferrari ben ik er zeker van dat we samen verder zullen groeien".

China is onlangs met Duitsland Ferrari's tweede belangrijkste markt geworden, met verkopen die die het aantal van 700 hebben overschreden en met een netwerk van 25 dealers.

Ferrari

's Middags waren de straten van Guangzhou het toneel van festiviteiten die begonnen met een parade van ruim 130 Ferrari's, de grootste parade ooit in China. Bijzonder was de verschijning voor de eerste keer in het openbaar van een nieuwe versie van de 458 Italia die in een gelimiteerde serie is geproduceerd voor de Chinese markt. Met karakteristieke Chinese elementen en uitgevoerd in een speciale kleur, Rosso Marco Polo.

De auto's reden van de plaatselijke Ferrari-showroom naar het Haixinsha stadion, waar in 2010 de Guangzhou Aziatische Spelen zijn georganiseerd. Het slotstuk van de parade voor de 18.000 aanwezigen was de komst van de 458 GT2, gereden door Gianmaria Bruni die met deze auto in het International GT Open kampioenschap 2012 de rijderstitel heeft gewonnen.

De festiviteiten werden voortgezet met het verlichten van de Canton Tower in het rood, terwijl binnen 500 clienten aanwezig waren op de gala-avond.

Ferrari
 
Websitewww.ferrari.nl
Deel via