20 november 2012
Seat Mii

Seat Mii

Seat lanceert parfumlijn voor Mii

20 november 2012 | Seat lanceert in samenwerking met Millefiori, Europa's grootste specialist in interieurgeuren, de autoparfumlijn genaamd 'Perfect Mood for Mii'. Het autoparfum is verkrijgbaar in de drie geuren: 'Flirty', 'Energetic' en 'Relaxed'.

Seat deed onderzoek onder 750 Nederlands vrouwen, waarbij hun gemoedstoestand onderweg centraal stond. Geur blijkt hierbij een factor van belang. Bijna zestig procent van de vrouwen vindt de auto met grote regelmaat onaangenaam ruiken en zou, om deze geur te verdrijven, een passend autoparfum willen aanschaffen.

Seat Mii

Nog groter blijkt deze vraag, als dit parfum hen ook in een betere stemming zou brengen. Resultaten uit hetzelfde onderzoek geven namelijk aan dat een kwart van de vrouwen vermoeid aan de autoreis begint of dat de rit hen onderweg zó veel energie kost, dat ze daar veel last van ondervinden, zelfs nog lange tijd nadat ze op de plaats van bestemming zijn gearriveerd. Uiteindelijk blijkt dat 92% van deze vrouwen overweegt een autoparfum aan te schaffen, als dit leidt tot een meer ontspannen en prettiger rijbeleving.

Als gevolg van dit consumentenonderzoek brengt Seat nu onder de naam 'Perfect Mood for Mii' drie nieuwe autoparfums op de markt:

  • 'Flirty Mood for Mii' haalt volgens Seat verleiding naar boven. Musk, kardemom en iris vormen de basis van deze geur. Musk zou een krachtig gevoel geven en iris zou een gunstige invloed op de intuïtie, creativiteit en liefde hebben.
  • Met 'Energetic Mood for Mii' kan de Seat-rijder zich onderweg opladen. Het geeft volgens de makers een "boost" om de hele dag vol energie door te kunnen gaan. De citrusnoten in de geur werken naar verluid activerend en verfrissend.
  • 'Relaxed Mood for Mii' is bedoeld voor ontspanning achter het stuur. Jasmijn vormt de basis van dit aroma en brengt ontspanning. Koriander werkt volgens Seat verkwikkend en levert alertheid op achter het stuur. Tenslotte zou sandelhout een kalmerende werking op het zenuwstel hebben en werkt lavendel rustgevend.
Seat Mii

De lancering van de autoparfumlijn is het laatste onderdeel van deze campagne. De Seat autoparfums zijn te verkrijgen bij de Seat-dealer en kosten 7,50 euro per stuk.