5 november 2012
 

Renault Caterham

Renault en Caterham gaan samenwerken

5 november 2012 | Renault en Caterham gaan hun gemeenschappelijke passie en expertise gebruiken bij het ontwerpen, ontwikkelen en bouwen van sport- en raceauto's. Ze willen opvallende en aparte auto's gaan maken die ook zeer zeker het DNA van Alpine en Caterham Cars, de automotive afdeling van de Caterham Group, zullen bevatten. De productie zal plaatsvinden in de Alpine-fabriek in Dieppe in Normandië, Frankrijk.

De Caterham Group zal voor 50% gaan participeren in het kapitaal van de Société des Automobiles Alpine Renault, dat momenteel volledig in handen is van Renault SAS. De Société des Automobiles Alpine Caterham die uit deze samenwerking ontstaat, zal in januari 2013 worden opgericht met de steun van het Franse staat en de Regio Haute-Normandie. Bernard Olivier zal de directie gaan voeren.

Renault Caterham

Na onderzoek naar de haalbaarheid van het gezamenlijk ontwikkelen van een sportauto door Renault Sport Technologies en Caterham Technology & Innovation (CTI is de engineering en technologie business van de Caterham Group), zullen Renault en Caterham hun krachten bundelen en modellen in grote en kleine series gaan maken om hun aandeel op de sportwagenmarkt te vergroten. Beide bedrijven willen in de komende drie tot vier jaar hun eigen auto op deze markt lanceren.

Op een nieuwe gemeenschappelijke Engineering Afdeling zullen Renault en Caterham ieder hun expertise en talenten op het gebied van techniek inbrengen, onontbeerlijk bij de ontwikkeling van nieuwe producten. De noodzakelijke technische en industriële investeringen zullen 50-50 worden verdeeld zodat ook daadwerkelijk sprake is van samenwerking.

Renault Caterham

De Dieppe-fabriek zal een centrale rol spelen in de samenwerking tussen Renault en de Caterham Group. De nog door Renault en Caterham te ontwerpen auto's zullen er worden gebouwd. Het project biedt mogelijkheden tot verdere ontwikkeling van de fabriek in Dieppe, niet alleen voor wat betreft de productie, maar ook vanwege het feit dat gewaardeerde en unieke expertise wordt verworven. Momenteel worden in de Alpine-fabriek in Dieppe zowel productie- (Clio R.S.) als racemodellen geproduceerd die zijn ontwikkeld door Renault Sport Technologies.

De Dieppe-fabriek is in 1969 gebouwd en vormt de historische basis van het merk Alpine, dat legendarische modellen als de Berlinette heeft voortgebracht. De kernactiviteit van deze fabriek is de montage van sportauto's, de montage en verkoop van raceauto's, en de verkoop van losse onderdelen voor raceauto's, inclusief bij sportevenementen. Zijn flexibiliteit en aanpassingsvermogen zijn slechts twee van de specifieke kenmerken die het mogelijk maken om auto's in kleine series te produceren. Met meer dan 300 werknemers en een oppervlakte van 76.000 m² heeft de fabriek sinds 1969 meer dan 400.000 auto's geproduceerd.

Renault Caterham Renault Caterham
 
Websitealpinecars.com
Deel via