5 november 2012
 

Volvo

Volvo ontwikkelt nieuwe snellader

5 november 2012 | Volvo test een nieuwe snel-oplader voor elektrische auto's die de oplaadtijd verkort tot 1,5 uur. De snel-oplader werkt zes keer sneller dan de huidige on-board apparaten.

"Wij weten dat korte oplaadtijden en het vergroten van de actieradius noodzakelijk zijn om potentiële klanten voor elektrische voertuigen te enthousiasmeren. De snel-oplader biedt uitkomst voor wat bekend staat als 'range anxiety', omdat de auto gemakkelijker en sneller kan worden opgeladen. Zelfs als er niet genoeg tijd is voor volledig opladen, geeft de lader in slechts 30 minuten genoeg kracht voor 80 kilometer rijden", aldus Lennart Stegland, Vice President Electric Propulsion Systems, Volvo Car Corporation.

Volvo

De nieuwe lader zal geïnstalleerd en geëvalueerd worden in een aantal Volvo C30 Electric's. De voor Volvo nieuwe 22 kW snel-oplader werkt op krachtstroom en is klein genoeg om in een elektrische auto te passen. Het biedt de auto-eigenaar twee mogelijkheden:

  1. Het gebruik van een krachtstroom stopcontact met 32A geeft een bereik van 80 km in slechts 30 minuten. Een volledige oplaadbeurt duurt 1,5 uur.
  2. Bij het gebruik van een gewoon 230 V stopcontact is de laadtijd 8-10 uur, afhankelijk van de beschikbare stroom.

De gebruiker kan de accu één of meerdere keren per dag opladen. Dit betekent dat het totale dagelijks bereik aanzienlijk wordt uitgebreid, maar wel met dezelfde lage operationele kosten in vergelijking met een auto met een conventionele aandrijflijn", zegt Lennart Stegland. "Het geven van meer bruikbare uren per dag betekent dat elektrische auto's meer praktisch toepasbaar worden voor dagelijks gebruik, in zowel de particuliere als de zakelijke sector".

Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via