1 november 2012
 

HondaJet

Productie HondaJet gestart

1 november 2012 | De HondaJet, het meest geavanceerde lichtgewicht jetvliegtuig ter wereld, is in productie. Honda Aircraft Company heeft dit bekend gemaakt op het jaarlijkse National Business Aviation Association congres in Orlando, Florida.

"De productieband van de HondaJet staat klaar, belangrijke onderdelen zoals de romp en vleugels zijn gereed en het eerste vliegtuig kan worden geproduceerd", zegt Michimasa Fujino, president en CEO van Honda Aircraft. "De start van de productie is de belangrijkste mijlpaal van de HondaJet tot nu toe. Alleen het verkrijgen van de Federal Aviation Administration Type Certification en het afleveren van het eerste vliegtuig zal dit nog overtreffen".

In het afgelopen jaar zijn verschillende testen gedaan met de HondaJet, met uitstekende resultaten. Er zijn onder andere crashtesten gedaan met de bemanningsstoelen, testen van de remkleppen en maximale laadkracht en de prestaties van de HondaJet bij extreme temperaturen is uitvoerig onderzocht.

HondaJet

De HondaJet is volgens de fabrikant het meest geavanceerde lichtgewicht jetvliegtuig voor de zakelijke markt. Onder meer op het gebied van snelheid, vlieghoogte en zuinigheid zou de HondaJet de beste in zijn klasse zijn. Daaraan liggen vernieuwende technieken ten grondslag, zoals het "Over-the-Wing Engine Mount" (OTWEM), waarbij de motoren boven de vleugels geplaatst zijn. Dit levert een verbetering van prestaties en zuinigheid en reduceert het geluidsniveau, zowel in de cabine als daarbuiten.

De HondaJet is het eerste commerciële vliegtuig van Honda, waarmee de droom van Soichiro Honda, om de mobiliteit van de mens uit te breiden naar de lucht, is uitgekomen.

HondaJet
 
Websitewww.hondajet.com
Deel via