30 oktober 2012
Chevrolet Camaro

Chevrolet Camaro

Chevrolet lanceert Camaro Hot Wheel Edition

30 oktober 2012 | Vanaf volgend jaar is de Chevrolet Camaro leverbaar in Hot Wheels edition. Dit is de eerste keer dat een Hot Wheels productiemodel op ware grootte wordt aangeboden door een autofabrikant. Alleen dit keer zonder verpakking en oranje racebaan. De Camaro Hot Wheels Edition debuteerde afgelopen maandag op de SEMA Show in Las Vegas. Een speciale serie van de Camaro Hot Wheels Edition zal in het eerste kwartaal van 2013 worden geproduceerd.

Het uiterlijk van de Camaro Hot Wheels Edition is aangepast voor de liefhebbers van Hot Wheels zoals een kleurenschema van metallic lak en levendige graphics. De Camaro Hot Wheels Edition coupé is leverbaar met V8-motor en handgeschakelde of automatische versnellingsbak, opvallende exterieurdetails van de high-performance Camaro ZL1 met een Kinetic Blue kleurstelling en unieke afbeeldingen. Tot de extra's behoren:

  • ZL1 achterspoiler
  • ZL1 bovenste grille
  • Ground-effectpakket met een voorsplitter en speciale dorpels
  • Zwarte 20-inch wielen
  • Two-tone graphics op de motorkap en zwart 'blackout' paneel tussen de achterlichten
  • Vlam-graphics op de spatborden
  • Hot Wheels logo op de grille en het kofferdeksel.

Het interieur met zwart leer wordt geaccentueerd door rode en zwarte stiksels met het Hot Wheels logo geborduurd in de rugleuning van de voorstoelen. Het instrumentenpaneel en de deurpanelen zijn zwart, met Hot Wheels vlammenstickers op iedere deur. Ook onderscheidt dit model zich door speciale Hot Wheels Edition dorpels en speciale vloermatten met het Camaro-logo en rode omranding.

Chevrolet Camaro

De Camaro Hot Wheels Edition heeft een 6.2-liter V8, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak, die 432 pk (318 kW) levert en een koppel heeft van 569 Nm. De automatische versie levert 405 pk (298 kW) en heeft een koppel van 556 Nm. Deze laatste uitvoering is uitgerust met het brandstof besparende Active Fuel Management.

The Camaro Hot Wheels Edition, geleverd met een zeven inch full color touchscreen en radio met Bluetooth handsfree bediening en audio streaming, kan vanaf 8 november in Europa worden besteld.