26 oktober 2012
Seat Leon

Seat Leon

Seat start productie nieuwe Leon

26 oktober 2012 | Seat is in Martorell gestart met de productie van de nieuwe Leon. Voor het model dat recent op de Paris Motor Show werd onthuld, investeerde Seat in totaal 800 miljoen euro, voornamelijk in productontwikkeling en de fabriek zelf. De Leon is een strategisch model in de internationale expansie van Seat en moet bijdragen aan de doelstelling om de productiviteit van de fabriek in Martorell te vergroten, waar de diverse versies van de Seats Ibiza, Altea, Exeo en de Audi Q3 worden gebouwd.

Het nieuwe model doet zijn intrede in het compacte segment, waar 38% procent van de totale Europese autoverkoop wordt omgezet. Voor de werknemers is de productie van de nieuwe Leon goed nieuws. Het model zorgt voor 1.600 banen aan de productielijn in Martorell en voor nog eens 6.000 extra banen bij toeleveranciers. In de toekomst zorgt de toevoeging van twee nieuwe koetswerkversies van de Leon mogelijkerwijs voor een verdere uitbreiding van het aantal werkplekken.

Seat Leon

Dr. Andreas Tostmann, Executive Vice-President voor Productie, verklaarde dat "wij met de nieuwe Leon de productiviteit met 10% hebben vergroot en flexibeler zijn geworden, waarmee we onze productiekosten verder hebben kunnen optimaliseren". Dr. Tostmann benadrukte tevens dat "de investering van 800 miljoen euro in de nieuwe Leon onze positie als grootste Spaanse industriële investeerder in R&D verder versterkt".

De productie van de Leon vijfdeurs is inmiddels in volle gang. De verkoop start binnen enkele weken in Nederland. Volgend jaar volgen tevens de driedeurs- en stationwagonversies, die beide eveneens in Martorell gebouwd zullen worden, waarmee de Leon-familie voor het eerst wordt uitgebreid naar drie leden.