29 oktober 2012
Honda CR-V

Honda CR-V

Nieuwe Honda CR-V 3 november in de showroom

29 oktober 2012 | De nieuwe CR-V, Honda's vierde generatie SUV, staat vanaf a.s. zaterdag 3 november in de Nederlandse showrooms. De voor de Europese markt ontworpen CR-V biedt voor het eerst een keuze in twee- en vierwielaandrijving.

De CR-V is leverbaar vanaf 29.990 euro en deze uitvoering is voorzien van onder andere cruise control, 17 inch lichtmetalen velgen en de 'One- Motion' neerklapbare achterbank. Door het overhalen van een hendel wordt de achterbank automatisch neergeklapt en ontstaat een vlakke laadvloer.

Het nieuwe "Real Time All Wheel Drive" systeem is optioneel op de benzine-uitvoering en standaard op de diesel-uitvoering. Door dit systeem rijdt men optimaal met voorwielaandrijving. Maar als de omstandigheden het vereisen, bijvoorbeeld bij gladde natte wegen, schakelt de CR-V razendsnel elektronisch de vierwielaandrijving in. Deze uitvoering is leverbaar vanaf 37.490 euro.

Honda CR-V

Het trekgewicht van de nieuwe CR-V is flink. Voor de benzine versies geldt een trekgewicht van 1.700 kilo en voor de diesel is dit 2.000 kilo. Alle CR-V's zijn standaard uitgerust met het aanhanger anti-schaar systeem (TSA, ofwel Trailer Stability Assist).

Sinds de introductie van de eerste Honda CR-V op de Tokyo Motor Show in 1995 zijn er wereldwijd ruim 5 miljoen exemplaren van verkocht.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!