26 oktober 2012
 

Cadillac ATS

Cadillac maakt prijzen ATS bekend

26 oktober 2012 | Met de ATS, waarvan de verkoop in Europa deze maand start, wil Cadillac zijn intrede in de klasse van de premium auto's doen. De ATS biedt een keuze uit vier uitvoeringen: Elegance, Luxury, Performance en Premium. De prijzen beginnen bij 51.530 euro voor de handgeschakelde ATS Elegance en lopen op tot aan 68.540 euro voor het topmodel, de ATS Premium met all-wheel drive.

Het compleet nieuwe platform dat aan de basis van de ATS staat, is ontwikkeld om gewicht te besparen zonder de structurele stijfheid of het rijkarakter te beïnvloeden. Gewicht werd grotendeels beperkt door het strategisch toepassen van extra sterke staalsoorten en het gebruik van aluminium voor de motorkap, het voorste subframe, de bevestigingen van de voorste veerpoten, de beide dwarsbalken achter de bumpers en de ophangingscomponenten. Zelfs de motorsteunen zijn vervaardigd uit gewichtsbesparend magnesium.

De nieuwe aluminium 2.0-liter turbomotor levert 276 pk/203 kW. Deze viercilindermotor stuwt de ATS in 5,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u en is goed voor een gecombineerd verbruik van 8,2 l/100 km (6,0 sec en 8,6 l/100 km in de handgeschakelde uitvoering).

Cadillac ATS

Het vermogen wordt afgegeven aan de achterwielen via naar wens een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zestraps automaat. De eerste wordt standaard geleverd in combinatie met een limited-slip differentieel, terwijl de automaat (voorzien van magnesium schakelpaddles aan de stuurkolom) ook leverbaar is in combinatie met all-wheel drive.

De ATS is ontworpen om zo efficiënt mogelijk door de lucht te klieven. Actieve grillesluiters gaan bij snelwegsnelheden automatisch dicht om de luchtweerstand te beperken en ook de luchtstroom onder de auto is geoptimaliseerd. Het opvallende remlicht in het kofferbakdeksel is bovendien vormgegeven om ook als een achterspoiler te fungeren. Intensieve tests in de windtunnel hebben geresulteerd in een cW-waarde van 0,299.

Lederen bekleding is met uitzondering van de Elegance standaard voor alle uitvoeringen en het interieur kan uitvoerig en geheel naar wens verder worden gepersonaliseerd.

Cadillac ATS

Het "Cadillac User Experience" (CUE) systeem is standaard voor alle uitvoeringen. Een 8 inch LCD touchscreen in de middenconsole beschikt over bedieningsfuncties die vergelijkbaar zijn met die van een smartphone. Voorbeelden hiervan zijn de bediening via vingergebaren (waaronder swipen en tappen) en feedback van het systeem via trillingsignalen. Stemherkenning vergemakkelijkt de bediening nog verder. CUE combineert een gebruiksvriendelijke interface met een geavanceerd platform dat in staat is om maximaal tien Bluetooth-apparaten, USB-media, SD-kaarten en MP3-spelers te koppelen.

Cadillac ATS Cadillac ATS
 
Websitewww.cadillaceurope.co
Deel via