24 oktober 2012
 

Volvo

Volvo introduceert Traffic Jam Assist

24 oktober 2012 | Volvo zet een nieuwe stap in de richting van autonoom rijden met "Trafic Jam Assist". Dit assistentiesysteem voor in de file, waarbij de auto het voertuig vóór zich automatisch volgt in langzaam rijdend verkeer met snelheden tot 50 km/uur, is in 2014 klaar voor productie.

De fileassistentiefunctie is een doorontwikkeling van het huidige Adaptive Cruise Control en Lane Keeping Aid, die eerder dit jaar in de nieuwe Volvo V40 werden geïntroduceerd.

De bestuurder activeert Traffic Jam Assist door op een knop te drukken. Als het systeem is ingeschakeld, reageren de motor, remmen en besturing automatisch. De Adaptive Cruise Control zorgt voor een veilige, comfortabele rit door automatisch een vaste afstand te behouden tot het voorliggende voertuig. Ook de besturing wordt automatisch bediend. De auto volgt automatisch het voorliggende voertuig in dezelfde rijbaan. De bestuurder blijft echter altijd de baas: hij kan op elk moment weer de controle van de auto overnemen.

Volvo

Autonoom rijden - het automatisch sturen, versnellen en/of afremmen van een voertuig zonder grote menselijke invloed - is een belangrijk speerpunt in de innovaties van Volvo. Met Traffic Jam Assist presenteert Volvo Car Corporation in korte tijd een tweede technologie voor autonoom rijden. Enkele weken geleden demonstreerde Volvo het SARTRE-project (Safe Road Trains for the Environment), dat zich richt op in colonne rijden op de snelweg bij snelheden tot 90 km/uur.

De Traffic Jam Assist-technologie is onderdeel van de nieuwe Scalable Product Architecture (SPA) van Volvo Car Corporation; deze wordt in 2014 geïntroduceerd.

Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via